Istra 1961 - Šibenik 1:4

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U utakmici 21. kola Prve HNL Šibenik je kao gost slavio u Puli protiv Istre 1961 s 4:1 (2:0). Susret se igrao na stadionu Aldo Drozina, a sudio je pred 2.000 gledatelja Igor Križaric iz Cakovca. Strijelci: 0:1 Jelic (29), 0:2 Tokic (42), 0:3 Alispahic (50), 0:4 Kartelo (65), 1:4 Tepuric (80).

Igrala se 80. minuta dvoboja 21. kola Prve HNL izmedu "Istre 1961" i "Šibenika" kad su razocarani i ljuti "Demoni", pri rezultatu 1:4, napustili svoje mjesto na sjeveru "Drosine" povukavši za sobom dobar dio od ukupno oko dvije tisuce gledatelja koliko ih je jucer popodne vidjelo treci uzastopni poraz pulskog kluba. Posljednjih desetak minuta pogledalo je tako svega 500-tinjak gledatelja smještenih vecinom na zapadnoj tribini i dijelom na istoku.

Bila je to tijekom susreta kulminacija nezadovoljstva pulske publike onime što su njihovi igraci prikazali na travnjaku. A, prikazali su vrlo malo. Toliko da su gosti, koji su došli bez cak devet igraca, djelovali poput kandidata za naslov, a ne direktnog suparnika u borbi za ostanak u ligi.

Nezadovoljni rezultatom, ali iznad svega igrom i borbenošcu igraca pulskog prvoligaša, clanovi navijacke skupine "Demoni" okupili su se nakon susreta pred službenim ulazom na Gradski stadion "Aldo Drosina". Nekoliko desetina njih odmah je stalo pozivati upravu, trenera Vulica i igrace da dodu pred njih i objasne im ovakav sramotan poraz.



Nakon odradene konferencije za novinare pred navijace je u pratnji svog pomocnika Mladena Pralije prvi stigao trener Zoran Vulic. Pokušao im je objasniti da ovim porazom nije ništa izgubljeno, ali su razocarani navijaci zahtijevali objašnjenja. Prvo za slabu i nedovoljno borbenu igru, potom i za posljednje, po njima promašene, akvizicije u ovom prijelaznom roku. Poslije krace rasprave pracene budnim pogledima zaštitara i policajaca kroz napravljeni je špalir prošao autobus sa igracima "Šibenika" kojeg su okupljeni "Demoni" pozdravili zasluženim aplauzom. Ovime su "nabili na nos" svojim igracima kako se bori za boje svoga kluba. Potom su nastavili pozivati kapetana Pauletica i ostale igrace da dodu do njih, što se ubrzo i ostvarilo.

Do nezadovoljnih su navijaca prvo stigli Linic, koji zbog ozljede nije ni igrao i kažnjeni Belle, a potom su predvodeni kapetanom stigli i svi ostali nogometaši "Istre 1961". Prvi je u raspravu krenuo iskusni Mario Juric, ali su navijaci tražili da cuju mišljenja dvojice pulskih igraca, Šehica i Pauletica, pa su se prozvana dvojica ubrzo i pojavila pred njima. Nakon krace, ali žustre diskusije sve je zakljuceno na miran nacin, no gorak okus neuspjeha ostao je lebdjeti oko stadiona.

- Cestitam "Šibeniku" na zasluženoj pobjedi, a nama nema druge nego dici glave i nastaviti našim putem. Prvenstvo još traje i dok ima šanse za ostanak, mi cemo se boriti. Nije gotovo sve dok u "svici ima ulja", rekao je Zoran Vulic novinarima okupljenim u prostoriji za presice podno zapadne tribine stadiona. "Mislim da je pred ovaj sastav stavljen preveliki teret, previše se ocekivalo od njih na startu, a mi smo bili bez cak pet igraca."


Podijeli: Facebook Twiter