Istra 1961 - Selekcija Bujštine 4:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Istre 1961 svladali su u prijateljskom ogledu kombiniranu selekciju sastavljenu od igraca cetvrtoligaša Buja, Umaga i Novigrada.

Bio je to neravnopravan dvoboj prvoligaške momcadi iza koje je mjesec i pol dana priprema protiv igraca koji su do ove utakmice eventualno odradili nekoliko treninga, a usto teško da su ikad zajedno zaigrali u ovom sastavu.

Dok je bilo snage u gostujucim nogama, bila je to skoro ravnopravna predstava, uz terensku dominaciju Verudeža, ali bez previše izglednih prilika, igra kojom ce se teško doci do toliko željene pobjede u subotu. Trener Miše u susret je krenuo s najjacom postavom u formaciji 4-4-2, jedino je Župan, koji je osjecao lagano zatezanje lože, svoje mjesto prepustio Žuržinovu.

Pulska je vrata prema ocekivanjima cuvao Prskalo, dok Lovric nije bio niti na klupi. Sve vrijedno spomena u prvih 45 minuta odigralo se u koperaciji Šehica i Markovica. Najprije je ovaj drugi (13') izborio kazneni udarac koji je u pogodak pretvorio najbolji "zeleno-žuti" strijelac, da bi u 38. minuti ubacaj Markovica s desne strane Šehic glavom skrenuo u mrežu za 2:0.

U nastavku su priliku dobile mlade snage i igra je poprilicno živnula. Jedini koji je odradio svih 90 minuta bio je Žuržinov koji je puno bolje izgledao u nastavku kad je zaigrao lijevog beka, nego u prvom dijelu kad je igrao ispred Kacica. Predstavio se i novopridošli Hadžic koji je svoj debi okrunio pogotkom za 4:0.

Stadion SRC Uljanik Veruda. Gledatelja: 100. Sudac: Zoran Vasiljevic. Pomocnici: Komlenic i Bezelj (svi Pula). Strijelci: 1:0 Šehic (13' - 11m), 2:0 Šehic (38'), 3:0 Stupic (48'), 4:0 Hadžic (75').

ISTRA 1961: Prskalo (od 60. Perkovic), Markovic (od 60. Stojanovic), Pauletic (od 46. Deak), Stranatic (od 46. Barišic), Kacic (od 46. Prelcec), Alimi (od 46. Sušic), Kovacevic (od 55. Batelic), Andelkovic (od 55. Lekaj), Žuržinov, Šehic (od 46. Stupic), Roce (od 46. Hadžic).

SELEKCIJA BUJA I UMAGA: Crnogorac, Beletic, Vižintin, Uzelac, Uršic, Nadal, Buvinic (od 46. Cauševic), Kapular, Šendula, Uran (od 63. Jandrolic), Mehmedagic (od 46. Medica).


Podijeli: Facebook Twiter