Istra 1961: Samo najspremniji će ostati u svlačionici

Napredovao u Rovinju - Edi Baša (D. ŠTIFANIĆ)
Napredovao u Rovinju - Edi Baša (D. ŠTIFANIĆ)

Nogometaši Istre 1961 krenuli s dva treninga dnevno, ritam koji im je trener Igor Pamić namijenio tijekom ovih priprema, a sutra ih već očekuje prvi prijateljski ogled, protiv juniora Lokomotive koji će se s početkom u 14 sati odigrati u Medulinu.

Razlog ovako ranom početku odigravanju pripremnih utakmica definitivno leži u prebukiranoj "zeleno-žutoj" svlačionici u kojoj se, s tendencijom daljnjeg rasta, na prvom okupljanju nagurao 31 igrač.

Shodno tome, Paminjo je u narednih osam dana odlučio ugurati tri susreta koji će za većinu pridošlih igrača predstavljati "sito i rešeto" i oni koji to budu uspješno prošli, odnosno zadovoljili Pamićeve ukuse, njima će "porasti akcije". U tu skupinu spada i Edi Baša, dojučerašnji junior Istre 1961 koji je prvi dio sezone bio ustupljen trećeligašu Rovinju.

- Pomogla mi je jesen provedena u redovima Rovinja. Puno je to jači nogomet od onog što smo ga igrali u juniorima, i što se tiče fizičke strane, ali i tempa i svega ostalog. Mislim da sam dobro sve to odradio i stigao je poziv, kojeg sam moram priznati i očekivao, da dođem na pripreme sa seniorskom momčadi Istre 1961, prve u mojoj dosadašnjoj karijeri - rekao je 19-godišnji Pazinjan Baša, koji je u Rovinju uglavnom igrao na poziciji desnog krila.

Dokazivanje počinje već sutra, nešto lakšom utakmicom protiv juniora Lokomotive.

- Neće biti lakih utakmica na ovim pripremama bez obzira na ime protivnika, jer ćemo se svi koji smo stigli željeti pokazati u najboljem svjetlu i stoga će se na svakom susretu "gristi" - istaknuo je Baša.

- Tek je početak priprema i sigurno je da nismo u najboljoj formi, ali na to se u ovom trenutku ne stigne misliti. Gužva je u svlačionici, ima nas puno i normalno je da svako od nas, pa tako i ja, razmišlja da mora biti bolji od većine ako želi ostati. Vidjet ćemo kako će to ispasti, no smatram da je zdrava konkurencija uvijek dobra."

Slično kao Baša razmišlja i Antonio Načinović, njegov vršnjak rodom iz Labina. I Načinović je ovu jesen proveo u Rovinju, dok je kao junior branio boje Rijeke s kojom je prošle godine osvojio Kvarnersku rivijeru. Određena prednost bit će mu svakako činjenica što mu ovo neće biti prve seniorske pripreme u dosadašnjoj karijeri.

- U Rijeci sam odradio jedne pripreme s prvom momčadi i nije mi ovo strano, znam što me čeka. Bio sam ljetos i na pripremama s Istrom 1961, no malo sam trenirao jer sam se brzo ozlijedio, tako da bi sada trebalo biti ono pravo. Zdrav sam i nadam se da ću odgovoriti zahtjevima koje pred nas bude postavio trener Pamić - naglasio je Načinović.

- Nisam se opustio tijekom prvenstvene pauze, trčao sam, igrao mali nogomet u Labinu i stigao sam ovdje sa željom da se pokažem u čim boljem izdanju, pa što bude. Svjestan sam da će nakon ove prve tri utakmice dosta igrača otpasti, dat ću sve od sebe da ja ne budem među njima.

No, s druge strane, bez obzira na konačni ishod ove pripreme su dobra stvar za mene, prvenstveno što se tiče prikupljanja iskustva, i neću biti razočaran ako ne prođem. Vratit ću se u Rovinj, odraditi tamo još pola sezone te na ljeto vidjeti što i kako dalje. (I. CEROVAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter