Istra 1961: Roce spreman za gostovanje u Koprivnici

Povratak najboljeg strijelca - Goran Roce (M. MIJOŠEK)
Povratak najboljeg strijelca - Goran Roce (M. MIJOŠEK)

Nema popusta za nogometaše Istre 1961. Ni činjenica da su četiri kola prije kraja sezone ispunili glavni cilj, ostanak u Prvoj ligi, ni Praznik rada, nisu bili dovoljni da Igor Pamić svojim pulenima progleda kroz prste. Tako su već u nedjelju "zeleno-žuti" odradili rekuperacijski trening, ponedjeljak je uobičajeno bio slobodan dan, utorak se treniralo ujutro i poslije podne, a jedini ustupak Paminjo je napravio jučer, kad je popodnevni trening prebacio u jutarnji termin.

A na treningu rijetka slika, barem u zadnje vrijeme. Na travnjaku "Drosine" vježbalo je pod paskom pomoćnih trenera Kuljanca, Peršića i Grebenara te pod budnim okom "diva iz Žminja" koji je sve to nadzirao s tribina, čak 20 igrača. Onima koji su pobjedom protiv Cibalije skinuli "prokletstvo" domaćeg terena pridružili su se oporavljenici Roce, Sušić i Horvat te tako dodatno pojačali konkurenciju pred subotnji sraz sa Slaven Belupom.

- Ozlijedio sam se na početku utakmice protiv Zagreba, preskočio potom Inter i Cibaliju i eto me sada natrag. Osjećam se stvarno dobro te ako Bog da i sve bude u redu do utakmice, bit ću u Koprivnici na raspolaganju treneru Pamiću, rekao je Goran Roce, prvi topnik Istre 1961. "U utorak je na treningu bio prisutan mali strah, jučer već manje, do subote će sve biti kako treba i ako me trener Pamić protiv Slaven Belupa odluči staviti u igru, bit ću spreman odgovoriti njegovim zahtjevima", veli Roce.

Zbog obaveznih terapija Roce je preskočio put u Zaprešić, no zato je gledao svoje suigrače uživo na djelu protiv Cibalije i samo potvrdio sve ono što kažu igrači u trenutku kad nisu u stanju pomoći.

- Nervoza je bila prisutna, definitivno barem deset puta više nego kad sam na terenu, ali srećom sve je dobro završilo, istaknuo je Roce, koji nakon utakmice nije propustio podijeliti radost sa suigračima, a sudeći po pjesmi koja se jučer poslije treninga orila iz "zeleno-žute" svlačionice, dobra atmosfera postala je njezin zaštitni znak. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter