Istra 1961: Roce i Križman u Zagreb bez treninga

Sandi Križman, Istra 1961 (Snimio Milivoj MIJOŠEK)
Sandi Križman, Istra 1961 (Snimio Milivoj MIJOŠEK)

Dva treninga u Štinjanu trebala su treneru Igoru Pamiću dati više informacija oko dvije bolne točke uoči subotnjeg gostovanja u Kranjčevićevoj protiv Zagreba. Prvo pitanje odnosi se na dvojicu stopera koje će trener Istre 1961 premijerno "spojiti" u tom ogledu 19. kola Prve HNL, a drugo je zdravstveno stanje dvojice napadača, Križmana i Roce, koji su bili pod upitnikom već i za susret sa Zadranima.

- Doista nemam drugog izbora već između preostale trojice igrača, Zgrablića, Jugovića i Jerkovića, izabrati dvojicu koji će početi utakmicu. Da budem iskren, još uvijek nisam odlučio za koji ću se stoperski tandem odlučiti. Za koju god dvojicu da se odlučim znam samo da ću u njih imati puno povjerenje - rekao je trener Igor Pamić o toj situaciji u srcu obrane.

- Nažalost, nije puno bolje niti s napadačima, ali vjerujem da će na koncu igrati i Roce i Križman, ali i Bačelić Grgić. Roce zbog bolova u leđima nije još trenirao nakon subotnjeg susreta i vjerojatno će u Zagrebu istrčati bez treninga. Križmana i dalje boli koljeno pa ću ga sad poštedjeti do subote. Bačelić Grgić se također žali na bol u koljenu - dodao je Pamić.

Nakon tri susreta u kojima su upisali samo jedan bod i brojnih kritika koje je trener Pamić pretrpio zbog nastupa "zeleno-žutih" u drugom poluvremenu protiv Zadra, u subotu će pulski igrači nastojati popraviti raspoloženje pred odlazak kućama. Naime, nakon susreta dobar se dio igrača vjerojatno neće ni vraćati u Pulu. Stoga u posljednjih 90 minuta ove polusezone, ujedno i kalendarske godine, moraju ponuditi svu energiju koja im je ostala na raspolaganju kako bi se zadovoljni okrenuli predstojećim blagdanima.

- U subotu nas čeka težak teren, blatnjav sigurno, a možda i pokriven snijegom i suparnik koji se "probudio" u posljednjim susretima. Želim da moji igrači za kraj odigraju hrabro i drsko, bez obzira na sve ove probleme koje vučemo sa sobom.

Puljani u subotu u Zagrebu mogu puno više dobiti nego izgubiti. Uspiju li ostvariti pozitivan rezultat, a tu se svakako računa i bod, prekinuli bi seriju gostujućih neuspjeha. (Roberto CAR)

 


Podijeli: Facebook Twiter