Istra 1961: Roce i Anđelković u izlogu

Mislav Anđelković (N. DUGI/CROPIX)
Mislav Anđelković (N. DUGI/CROPIX)

Premda su nogometašima Istre 1961 tek počele zimske ferije, za trenera Igora Pamića odmora nema. Mjesec dana pauze brzo će proći i želi li Paminjo 7. siječnja, za kad je zakazao prvu prozivku, dočekati s ispunjenom većinom planova koje si je zacrtao, svjestan je da si ne može priuštiti previše "praznog hoda". Stoga ga se već rano ujutro može pronaći u klupskim prostorijama gdje polako počinje raditi na slaganju igračke križaljke s kojom na proljeće misli krenuti u nastavak sezone. Za neke stvari trebat će mu "zeleno svjetlo" predsjednika Mihaila Ščeglova, koji bi se ovih dana trebao vratiti u Pulu.

- Predsjednik ima neke ideje, ja imam svoja razmišljanja i skupa ćemo donijeti određene odluke. Želimo se pojačati s jednim napadačem i jednim mladim stoperom, dok će ostalo ovisiti o prijelaznom roku, hoće li se netko prodati, iznio je Paminjo klupske planove.

"Stiglo je dosta upita za Milića, Križmana, Pamića, Anđelkovića, Bačelića Grgića, u posljednje vrijeme i za Rocea, no sigurno je da ih nećemo sve pustiti. Premda ne znam što predsjednik razmišlja i bez obzira što učinak koji smo ostvarili nije predobar i ne možemo se njime dičiti, smatram da smo stvorili dobru jezgru momčadi i da je rezultat koji smo ostvarili više bio pegula nego što je došao zbog naše slabe prezentacije. Stoga sam mišljenja da većinu od ovih igrača trebamo zadržati i onda dobru bazu samo nadopuniti", veli Pamić.

Većina klubova danas funkcionira tako da prodaje igrače kojima se bliži istek ugovora, da im ne bi poslije besplatno otišli. U Istri 1961 u polusezoni nikom ne istječe ugovor, dok će se to na ljeto dogoditi Anđelkoviću, Roceu i Prelčecu.

- Bilo bi idealno kad bismo mi sad mogli transferirati Rocea i Anđelkovića. Dobro njima, a dobro i klubu, premda sam već rekao da smo s njima dvojicom ranije trebali produžiti ugovore. No, predsjednik je mislio da trebamo sačekati, a ipak je njegova zadnja, naglasio je Pamić, dotaknuvši se i pozicije golmana, na kojoj je tri kola prije kraja prvog dijela sezone Radošević zamijenio Prskala.

"Trebamo vidjeti što je s Lovrićem, koji ne brani u Lokomotivi. On je naš domaći dečko, smatram da je dobar golman i premda nam ta pozicija nije 'pod mus' što se tiče dovođenja pojačanja, ako je u pitanju Lovrić, razgovor bi došao u obzir, to je sigurno", kaže pulski strateg. (piše Ivica CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter