Istra 1961 - Rijeka: Utakmica visokog rizika

Ilustracija (Arhiva/GI)
Ilustracija (Arhiva/GI)

Današnjom konferencijom za novinare najavljena je nedjeljna utakmica između Istre 1961 i Rijeke. Budući da je regionalni derbi ocijenjen kao utakmica visokog rizika, okupljenim predstavnicima sedme sile obratio se i Siniša Podunavac, policijski službenik PU istarske.

- S obzirom na to da se očekuje veći broj posjetitelja te organiziranih navijačkih skupina oba kluba, a temeljem iskustava vezanih za problematiku navijača, policija će u kontinuitetu poduzimati niz mjera i radnji sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, Zakonu o javnom okupljanju, Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i drugim propisima, sve da bi ova utakmica protekla u najboljem redu sa sigurnosnog aspekta, rekao je Podunavac.

S Kantride su zatražili 300 ulaznica za pripadnike Armade, no osim organiziranih dolazaka, očekuju se i oni neorganizirani što znači da bi se na "Drosini" moglo okupiti oko 400 navijača Rijeke, dok se ukupno na stadionu očekuje oko pet tisuća gledatelja.

- Bit će pojačana nazočnost policijskih službenika u gradu, kao i pojačane kontrole na ulazu u grad, tim više što je zbog radova na kružnom toku u Šijani na snazi preregulacija prometa. Da bi se izbjeglo nepotrebno lutanje gostujućih navijača, na različitim će punktovima biti stacionirani policijski službenici koji će ih otpratiti do stadiona.

Usto, obavještavamo sve građane da će između 16 i 21 sat za promet za sva vozila biti zatvorena Ulica Marsovo polje od raskrižja s Cestom prekomorskih brigada do parkirališta kod Croatia osiguranja. Mole se građani da na stadion dođu ranije da bi se izbjegle prometne gužve, po mogućnosti pješice. Upozoravamo sve posjetitelje da ne parkiraju vozila na prostorima koji nisu predviđeni za to niti na obližnjim prometnicama da ne bi dolazilo do zastoja. Oni koji se ovog ne budu pridržavali bit će sankcionirani, a njihova će vozila premjestiti pauk, kazao je Podunavac.

U skladu sa Zakonom o policijskim poslovima i ovlastima, policija obavještava građane i da će se utakmica snimati, a snimak biti korišten da bi se eventualnim počiniteljima dokazala protupravna ponašanja po Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. (I. C.)


Podijeli: Facebook Twiter