Istra 1961 - Rijeka 1:1

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Susret 22. kola Prve HNL: Istra 1961 - Rijeka 1:1 (1:1). Gradski stadion "Aldo Drosina". Gledatelja: 5.000. Sudac: Zlatko Šimčić. Pomoćnici: Havaić i Dević (svi Koprivnica). Strijelci: 1:0 Bačelić Grgić (13' - 11m), 1:1 Kreilach (16' - 11m). Žuti kartoni: Blagojević (Istra 1961), Mujanović, Datković, Močinić (Rijeka).

ISTRA 1961: Ježina, Sušić, Čagalj, Budicin, Milić (od 89. Woon -), Anđelković, Blagojević, Ottochian (od 72. Havojić -), Bačelić Grgić (od 72. Prelčec -), Aganović, Križman.

RIJEKA: Mance, Datković, Kreilach, Marić, Mujanović, Brezovec (od 90. Weitzer -), Močinić, Škarabot, Alispahić, Benko (od 89. Čulina -), Cesarec (od 83. Mutombo -).

Susret je počeo u ritmu pjesme Demona sa sjevera i to su odmah prihvatili i "zeleno-žuti" na travnjaku jurnuvši od prve sekunde prema svom bivšem čuvaru mreže, Manceu. Žestok nalet Puljana glavom je platio još jedan "bivši" Luka Marić u sudaru s Križmanom.

No, puno važniji posao odradila je "žminjska kobra" u 12. minuti. Znalački se u riječkom kaznenom prostoru postavio ispred Mujanovića izborivši tako drugi jedanaesterac protiv bivšeg kluba u nizu. Na Kantridi ga je srušio Datković, ali siguran realizator oba je puta bio Stipe Bačelić Grgić.

Golmani se mijenjaju, ali veselje Demona i ostalih pulskih navijača počinje i prije nego Stipe nacilja mrežu. Bio je to idealan scenarij. Rano vodstvo kao poklon brojnim navijačima i nagrada za startni pritisak. No, navikli su "zeleno-žuti" svoje navijače na sustav "toplo-hladno". Nakon veselja, uslijedila je tuga. Još su navijači zadovoljno trljali ruke na tribinama kad se sudac Šimčić ponovno oglasio, ali na drugoj strani i nakon što je Kreilach ostavio Ježinu bez šansi, krenulo se od početka, točnije od 1:1.

Brojni šokovi u prvih 20 minuta igre kao da su ostavili traga jer se do poluvremena igralo u kudikamo sporijem ritmu. Puljani su imali više loptu u nogama, kampirali na riječkoj polovici, ali i uzalud tražili koridor u zgusnutoj obrani na 30 metara od Mancea. Privremeni "mister" Juričić zgusnuo je 5-3-2 bedem na svojoj polovici i to se do odmora pokazalo prekrupnim zalogajem za Puljane.

Ista je slika na travnjaku viđena i početkom nastavka, Puljani su kružili s loptom oko riječkog bedema, ali rješenja kako da dođu do Mancea nisu nalazili. Prešao je trener Pamić na 3-5-2 formaciju gurnuvši Aganovića bliže Križmanu, a povukavši Sušića u sredinu. Upravo je Aganović imao sjajnu priliku za vodstvo, ali se još jednom suparnički golman, Mance nakon osječkog Mikulića, pretvorio u Buffona i spasio mrežu.

Nakon toga uslijedila je "kamilica", igra bez igre koja je išla na mlin Riječana. I umalo da "bijeli" to iskoriste i povedu preko Škarabota. Mogao je slovenski bek razveseliti svog sunarodnjaka Keka na tribini, ali je Ottochian bio brži od lopte s užasnutim Demonima iznad sebe. Bio je to znak Pamiću da reagira i na teren je ubacio Prelčeca i Havojića, ali su ponovno zaprijetili gosti. Pulska je dominacija kopnila i sve se više nade polagalo u "lucky punch", sretan udarac koji bi riječku obranu srušio na koljena. No, nije se dogodio. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter