Istra 1961: Razgovarat cemo s Demonima i Rijekom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon sukoba pripadnika navijackih skupina Demona i Armade kod naplatnih kucica na Grobniku u petak, službenim priopcenjem u subotu se oglasila Istra 1961, maticni klub Demona. Priopcenje prenosimo u cijelosti.

"Nogometni klub Istra 1961 izražava žaljenje nemilim scenama koje su se dogodile kod naplatnih kucica na Grobniku kada su se iz još nepoznatih i neutvrdenih razloga sukobili pripadnici navijackih skupina Demoni i Armada.

Nogometni klub Istra ujedno osuduje svaki oblik nasilja, a poglavito onaj koji se odnosi na sport koji bi trebao biti i ostati miroljubiv i fair play segment društvenog djelovanja.

Vjerujemo da ce navijacko nasilje sukladno primjeni Zakona o sprjecavanju nereda na sportskim natjecanjima ostati dio hrvatske prošlosti, posebno u Istri gdje se njeguju vrijednosti suživota, demokracije i multikulturalnosti.

U tom kontekstu nogometni klub Istra 1961 pocetkom tjedna sastat ce se s pripadnicima navijacke skupine Demoni, a u skoroj buducnosti želja nam je sastati se s celništvom HNK-a Rijeka u cilju još bolje i ucinkovitije suradnje izmedu dvaju klubova i navijaca", stoji u priopcenju koje u ime kluba potpisuje Daniel Sponza. (K. S. R.)


Muidža: Smiriti strasti

Iz Budimpešte nam se javio i Stevan Muidža, dopredsjednik Istre 1961.

- Moramo smirivati strasti, a ja sam i inace vec prije ovog incidenta dogovorio sastanak s Demonima, rekao je Muidža koji je o tom incidentu razgovarao i s dožupanom Istarske županije. (I. C.)


Podijeli: Facebook Twiter