Istra 1961: Razbijena jesenska jezgra momčadi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Navikli su u pulskom prvoligašu na probleme, ali teško da su i u najgoroj noćnoj mori mogli predvidjeti ovo što ih je snašlo u ovim pripremama. Kad su nogometaši Istre 1961 nakon dobro znanih teških problema koji su ih pratili ljetos, na koncu odradili najuspješniju jesensku polusezonu u povijesti kluba ulaskom u polufinale Kupa Hrvatske i osvajanjem šestog mjesta u Ligi 10, očekivalo se da će ove kratke zimske pripreme biti idealna nadgradnja na postojeću kvalitetu.

Klub je od prvotimaca napustio tek Križman i kako je trener Pamić i sam prekjučer izjavio, očekivao je da će njegov odlazak kompenzirati boljim izdanjima preostale trojice ofenzivaca, Joa, Franjića i Radonjića, a momčad dodatno uigrati kroz veći broj prijateljskih susreta.

Nažalost, kad bi "zeleno-žuti" danas umjesto protiv drugoligaša iz Kostrene morali zaigrati odgođeni prvenstveni susret protiv Dinama, Paminjo bi bio u "nebranom grožđu". Od ove trojice na travnjak ne bi mogao poslati niti jednog. Tako mu trenutno u odnosu na jesen nedostaje ta napadačka četvorka koja je potpisala čak 15 golova u prvenstvu.

No, kad bi tu bio kraj njegovim problemima sa sastavom, zaplesao bi od radosti. Još većih problema ima u obrani gdje ovog trenutka spremne ima tek Igora Čaglja i Chunga Woona, a u vezi Antu Batarela i Juru Obšivača, s tim da će ovaj drugi vjerojatno morati na stopera dok se Fausto Budicin ne oporavi ili Luka Vučko ne spremi. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter