Istra 1961: Radonjić se uključuje u rad momčadi

Dejan Radonjić (M. MIJOŠEK)
Dejan Radonjić (M. MIJOŠEK)

Došao je niotkud i eksplodirao. Tako bi se u najkraćim crtama mogao opisati Dejan Radonjić, ljetna akvizicija Istre 1961 koja je u "zeleno-žutu" svlačionicu stigla iz redova županijskog prvoligaša Ozlja. Istina, kad se malo "zagrebe" u prošlost može se otkriti da je Radonjić bio "dečko koji obećava", jer kako drugačije opisati igrača kojeg je sa 17 godina pod svoje okrilje doveo minhenski Bayern, no stigli su problemi s ozljedama i u tom trenutku se činilo da je jedna obećavajuća karijera završena prije nego što je pravo i započela.

Uslijedio je povratak korijenima, i dečko rođen prije 23 godine u njemačkom Tettnangu stigao je u Hrvatsku, kod bake koja živi u Ozlju. Ubrzo je našao i posao i HS Produktu, karlovačkoj tvornici oružja, a usput se polako počeo vraćati nogometu te je na njegovu adresu stigao poziv da dođe na probu u Pulu. Radonjić ga je prihvatio, stavio se na raspolaganje Igoru Pamiću koji je u njemu, usprkos desetak kilograma viška, vidio ono nešto i uskoro mu je ponuđen ugovor. Potpisao ga je, a onda na terenu potvrdio svoju vrijednost.

Zbog bolesti je preskočio otvaranje sezone na Kantridi te debi u "zeleno-žutom" dresu prolongirao za sljedeće kolo kad je na "Drosinu" stigao Split i proslavio ga pogotkom. Isto je ponovio i u sljedećem kolu kad je njegovim golom Istra 1961 svladala Hrvatski dragovoljac, da bi onda stvari u svoje ruke uzeli suci i poništili mu dva "čista" pogotka, protiv Slaven Belupa i Zadra. Danak je počeo uzimati i skok iz županijske u Prvu ligu te je Radonjić nekoliko susreta propustio zbog zdravstvenih problema, da bi onda opet zabio na dvije utakmice u nizu, protiv Hrvatskog dragovoljca i Lokomotive te tako polusezonu zaključio s četiri gola na svom kontu, na klupskoj ljestvici strijelaca korak iza vodećih Sandija Križmana i Petra Franjića.

- Tako se dogodilo, nije do mene i ta činjenica da su mi suci poništili dva regularna pogotka ne predstavlja mi prevelik problem, ali da bi ljepše izgledalo da piše brojka od šest postignutih golova umjesto četiri, to definitivno stoji - rekao je napadač Istre 1961 Dejan Radonjić. (Ivica CEROVAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter