Istra 1961 protiv Zagreba sa stoperskim tandemom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U dilemi koga danas na gostovanju kod Zagreba postaviti na stopera uz, mislilo se, sigurnog Zgrablica, Jugovica ili Jerkovica, Paminjo se odlucio za potonju dvojicu. Dakle u današnju utakmicu 19. kola Prve HNL na stadionu u Kranjcevicevoj Istra 1961 ce istrcati sa sastavom kakvim se niti Barcelona ne može podiciti. Istrcat ce bez ijednog pravog stopera, s dvojicom zadnjih veznih, Igorom Jugovicem i Vedranom Jerkovicem u novim ulogama. Naravno, ukoliko se u posljednjem trenutku ipak ne predomisli.

- Vec cetiri dana slažem u glavi postavu za ovu posljednju utakmicu ove godine i najbliži sam odluci da ispred Radoševica postavim Jugovica i Jerkovica - rekao je trener Pamic. - Zgrablica cu ostaviti na klupi kako bih onda mogao tijekom susreta korigirati neke stvari, bude li potrebno. Zašto je Zgrablic na klupi? Gledao sam malo snimke posljednjih utakmica i vidio sam neke njegove propuste, poput ovog protiv Zadra kad ga je Perica "okrenuo" i postigao gol. Ne kažem da je Zgrablic igrao loše, jer nije, ali odlucio sam se za ovu dvojicu u startu.

Osim brige oko stopera trenera Pamica zabrinjavali su i napadaci. Dvojica najefikasnijih igraca pulskog prvoligaša, Goran Roce i Sandi Križman, zbog problema s koljenom odnosno ledima su odradili tek jedan trening.

- Roce i Križman ce "stisnuti zube" i zaigrati danas, iako ce im blato biti dodatni neprijatelj, jer po teškom terenu kakvog ocekujemo u Kranjcevicevoj snaga ce još brže kopniti. Medutim, to je posljednji ispit polusezone i moramo svi skupa pružiti maksimum, jer dobar bi rezultat prebrisao vecinu problema koje smo dosad imali tijekom ovog prvenstva. Dobar rezultat bio bi svakako i bod, ali mi nikad dosad nismo nigdje išli s namjerom da ulovimo bod, pa necemo ni sad. Ici cemo otvoreno na pobjedu, jer drugacije niti ne možemo igrati. s cak 3:0. (Roberto CAR)


Podijeli: Facebook Twiter