Istra 1961: Protiv Intera uzeti prvi domaći trobod

Ivan Zgrablić (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)
Ivan Zgrablić (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Probili su pulski nogometaši led u Vinkovcima upisavši premijernu prvenstvenu ovosezonsku pobjedu, a sutra im od 20 sati predstoji da protiv Intera probiju led i pred svojim navijačima.

U dvoboju petog kola Prve HNL pokušati će zeleno-žuti ostvariti ono što im nije uspjelo u prva dva pokušaja protiv Dinama i Hajduka, da osvoje sva tri boda pred svojom publikom. Ostvare li to, biti će to njihov doprinos Pulskoj noći, gradskoj fešti koja u centru počinje usporedno s drugim poluvremenom utakmice.

Uoči ovakvih utakmica, kad u goste dolazi klub iz donjeg doma ljestvice, u pravilu se pred domaćina stavlja imperativ pobjede, iako se trener Pamić s takvom vizijom baš i ne slaže.

- Razumije se da je nama cilj pobijediti u svakoj utakmici, pogotovo pred našim navijačima, ali bez presinga - rekao je trener Igor Pamić. - Radimo već dulje vrijeme na promjeni mentaliteta i igrača i cijelog kluba, da suparnik zna da u Puli neće lako uzeti bod. Vjerujem da će tako i biti, i da ćemo mi nastaviti pobjednički niz započet u Vinkovcima.

Pamić je već u nekoliko navrata naglasio da Inter odlično igra u gostima i da ne očekuje da će se gosti iz Zaprešića orijentirati isključivo na obranu i kontre.

- Nogometaši Intera postavljaju pred nas nove zahtjeve u ovoj utakmici jer igraju drugačije od naših dosadašnjih suparnika. Riječ je o momčadi koja voli kontrolirati igru, koja ima kvalitetnu pas igru i koja vrlo brzo izlazi iz defanzive. Zato ćemo i mi morati malo prilagoditi naš način igre.

Inter je oba boda osvojio u gostima, ali u pulskom prvoligašu očekuju da će drugom uzastopnom pobjedom krenuti put gornjeg doma prvenstvene ljestvice, ujedno time na najbolji način pozvati navijače i na susret idućeg kola kad će na Drosini gostovati razigrana momčad Splita s Henrijem Belleom u postavi. (Roberto CAR)


Podijeli: Facebook Twiter