Istra 1961: Pripreme za završni sprint

Propustio trening - Stipe Bačelić Grgić (M. ANGELINI)
Propustio trening - Stipe Bačelić Grgić (M. ANGELINI)

Dvotjednu prvenstvenu stanku uslijed reprezentativnih obaveza u pulskom su prvoligašu odlučili iskoristiti za dodatnu fizičku pripremu. Trenirajući u Štinjanu jučer ujutro i popodne, budući da se sanira glavni travnjak na "Drosini", trener Istre 1961 Igor Pamić svojem je prorijeđenom igračkom kadru odlučio dodatno "napuniti baterije".

- Ova stanka je idealna za tako nešto, ujedno i posljednja prilika, jer poslije više neće biti vremena za ove jače treninge kakve radimo u ovom prvom tjednu ove stanke, rekao je Pamić, koji na treninzima nije imao golmana Antonija Ježinu koji je u utorak operirao meniskus u Zaboku, Ivora Horvata kojeg ista operacija očekuje danas u Zagrebu, Alena Pamića koji će preskočiti ovu polusezonu, te Sandija Križmana i kapetana Fausta Budicina.

Križman je već počeo trčati, ali bi se suigračima trebao priključiti tek u ponedjeljak, slično kao i Budicin kod kojega je, srećom, riječ o upali, a ne rupturi, pa bi i on zajedno s Križmanom idućeg tjedna trebao u puni trening te onda možda i konkurirati za prvo od dva uzastopna gostovanja, ono u Osijeku koje "zeleno-žute" očekuje već u petak, 29. ovog mjeseca.

Pored ovih očekivanih izostanaka, jučerašnje je treninge preskočio i Stipe Bačelić Grgić zbog viroze. Ipak, šibenski bi veznjak morao biti spreman za prve ispite u završnom proljetnom sprintu koji će potrajati idućih devet kola.

Kad se sve to zbroji, ispada da trener Pamić i njegovi pomoćnici Kuljanac, Grebenar i Peršić trenutno na treninzima imaju tek 17 igrača. Golmane Andreja Prskala i juniora Marijana Ćorića, zatim braniče Matea Sušića, Igora Čaglja, Ivana Zgrablića, Vedrana Jerkovića, Chunga Woona i Hrvoja Milića, vezne igrače Mislava Anđelkovića, Juru Obšivača, Luku Hadžića, Slavka Blagojevića, Adnana Aganovića te napadače Gorana Rocea, Nikolu Prelčeca, Andreu Ottochiana koji u Osijeku nema pravo nastupa i Tomislava Havojića. Ne računamo li tu ponekog juniora koji se priključuje treninzima, definitivno je "zeleno-žuti" sastav ogoljen do kostiju. Nije stoga čudno da su iz pulskog kluba odustali od igranja prijateljskih susreta. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter