Istra 1961: Prinove u petoj brzini

Trčanje u prvom planu - pulski igrači (D. MEMEDOVIĆ)
Trčanje u prvom planu - pulski igrači (D. MEMEDOVIĆ)

Drugog dana priprema nogometaši Istre 1961 odradili su zacrtani raspored, ujutro kombinaciju rada u teretani i trčanja na glavnom, prekrasnom zelenom travnjaku "Alda Drosine", dok su se popodne "družili s loptom" u Štinjanu.

Dok je sunce nemilice pržilo kolona pulskih igrača, iza kojih je hrabro trčao i pomoćni trener Miroslav Kuljanac, nizala je krugove, dok je trener Elvis Peršić sa štopericom u ruci pratio situaciju. Trener Igor Pamić dodatno je analizirao rezultate brzinskih testiranja.

- Brži smo. Puno smo brži nego lani. Ovo je sad mlađa i puno brža momčad, čak su i igrači iz prošle sezone bili brži na testovima u ono vrijeme, što znači da su napredovali kroz treninge u klubu. Neki igrači koji su prošle sezone bili u sredini, sad su na začelju, što znači da smo doveli puno motoričnije igrače, nije krio zadovoljstvo prikazanim rezultatima Igor Pamić.

- Sad to treba sve uigrati i vidjeti koliko će nam ta brzina pomoći da budemo kvalitetniji kroz sezonu, veli Paminjo.

Naravno, igrači koji su trenutno na treninzima pulskog kluba neće biti jedini koji će se boriti za ulazak u kvotu 24 igrača i četiri golmana koliko je trener Pamić odredio da će voditi na pripreme na Kupres. Neki će dotad otpasti, a bit će zasigurno i novih lica. Jučer je na popodnevnom treningu u Štinjanu bio i desni bek iz Namibije, a danas u klubu očekuju napadača iz BiH.

Bit će prinova još, kao što je to već uobičajeno u pulskom klubu u pripremnom razdoblju, posebno u napadu, iako je Paminjo za početak vrlo zadovoljan onime što je pokazao Miro Slavica koji je u Pulu stigao iz Šibenika. Osim za njega, "palac gore" stigao je nakon prvih treninga i za krilnog igrača Ivana Galića i dosadašnjeg juniora "zeleno-žutih" Roberta Dadića. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter