Istra 1961: Prilika za revanš

Manuel Pamić zaustavlja Marka Tešiju (M. TODOROV/CROPIX)
Manuel Pamić zaustavlja Marka Tešiju (M. TODOROV/CROPIX)

Istra 1961 protiv Zagreba, čin prvi, ispadanje iz Kupa. Epilog 120 minuta teške bitke u hladnom velegradu, susreta koji bi neutralnog gledatelja mogao zadovoljiti, a u kojem je Zagreb pobijedio u produžetku, takav je da Puljani sa strepnjom očekuju drugi dio ovog ogleda. Iako su dostigli prednost domaćina i bili blizu preokretu, igrači Roberta Rubčića izgubili su utakmicu od najneučinkovitije momčadi prvoligaškog društva. U prvenstvenom uzvratu na "Drosini" traži se iskupljenje, napredak na planu igre, no ispred svega – bodovi.

Što nam, prije toga, nudi ''post festum'' predstave u Kranjčevićevoj?

Scena prva. Istra 1961 izgubila je mogućnost da izvanrednim rezultatom u Kupu zamaskira eventualni rezultatski podbačaj na ljestvici Prve HNL.

Scena druga. Nakon neugodnih iskustava iz Splita i Zaprešića ''zeleno-žuti'' konačno nisu primili gol u ranoj fazi utakmice, ali je posrnuli Zagreb bio opasniji protivnik sve do vodećeg pogotka u 54. minuti. Pjesnici su diktirali tempo i imali nekoliko prigoda za vodstvo, a nakon što su ga ostvarili ponestalo im je snage i individualne podrške neslomljivom Bobanu koji je bio golgeterski izrazito neraspoložen (dva nevjerojatna promašaja), pa svejedno presudio pobjednika.

U međuvremenu, tek nakon što je Zagrebova klupa promijenila oba beka, proigrao je Abdelhakim Bouhna i kao pojedinac unikatnog potencijala utjecao na to da Istra 1961 ne zastane na izjednačenju, već da pokuša dotući vidno izmorenog protivnika. Proigrala je potom i vezna linija koristeći širi prostor, no do 70. minute bila je jednako neučinkovita kao prije pet dana u Zaprešiću.

Veći dio utakmice, dakle, bez obzira na formaciju i igračka osvježenja u središnjici (Tomić i Vuković), Puljani se nisu uspijevali nametnuti suparniku. Njihov je položaj usprkos ofenzivnim nakanama i dalje u prevelikoj mjeri podređen odnosima u protivničkoj momčadi. (D. RAMIĆ-KOVAČIĆ)

CIJELI TEKST ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter