Istra 1961: Prgomet propušta dvoboj sa Splitom

Krešimir Prgomet (Snimio Milivoj MIJOŠEK)
Krešimir Prgomet (Snimio Milivoj MIJOŠEK)

Dvije uzastopne pobjede donijele su potreban mir u redove pulskog prvoligaša. Kvalitetan rad na treninzima nije nikad bio sporan, ali sa šest bodova pospremljenih u džep lica u svlačionici Istre 1961 kudikamo su vedrija.

Nije iznimka ni kapetan Fausto Budicin. Dapače, kod njega je sreća koja mu se ogleda na licu dvostruka, jer je još do prije mjesec dana bilo upitno hoće li uopće moći igrati nogomet. Sad ne samo da je standardan stoper pred Prskalom, već ponovno nosi i kapetansku vrpcu oko ruke.

- Sad sam presretan što uopće mogu trčati i igrati nogomet, jer još donedavno nisam mogao niti hodati. Srećom, sve se na kraju rasplelo na najbolji mogući način. Ne osjećam više nikakvih zdravstvenih problema, Ahilova tetiva je sad u redu i mogu se mirno koncentrirati isključivo na igru - rekao je Fausto Budicin. - Stanka je bila velika, ali se sad dižem iz kola u kolo.

U srijedu se međutim  tijekom večernjeg treninga ozlijedio Krešimir Prgomet zbog čega će biti izvan terena pet, šest dana.

- Ozlijedio sam aduktor na treningu prilikom pucanja na gol. Srećom ultrazvuk nije pokazao nikakvu rupturu, tako da se radi samo o istegnuću. Žao mi je što ću preskočit ovu vrlo važnu utakmicu sa Splitom, ali se nadam da ću biti spreman za gostovanje u Zadru - rekao je Prgomet. Time bi protiv Splita na krilu trebali startati Havojić ili Ottochian.

Budući da je Split tek pretprošle sezone ušao u Prvu HNL s pulskim se klubom sastao četiri puta. Na Verudi je u sezoni 2010/11 Split slavio s 1:0, dok je prošlog proljeća u 27. kolu na "Drosini" pobijedila Istra 1961 s 2:0 golovima Križmana i Bellea. U Splitu je oba puta slavio domaćin, prvo s 2:0, potom s 3:1. Ovo je prilika da "zeleno-žuti" pobjedom smanje pasivu u ukupnom omjeru, ali još bi važnija pobjeda bila radi dodatnog uspona na prvoligaškoj ljestvici.

Ulaznice za sutrašnji susret Istre 1961 i Splita mogu se danas od 15 do 18 sati i sutra od 17 sati kupiti na glavnoj blagajni stadiona Aldo Drosina, ili u kafićima Samson na stadionu i Pattinaggio. Pored toga, u prodaji će već tradicionalno biti i sutra na tržnici od 10 do 12 sati u sklopu zeleno-žutog druženja. Svi koji još nisu podigli godišnje ulaznice za utakmice pulskog prvoligaša mogu to uraditi na glavnoj blagajni u vrijeme prodaje ulaznica za subotnji ogled. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter