Istra 1961: Prazne rubrike dolazaka i odlazaka

Igor Pamić (arhiva)
Igor Pamić (arhiva)

U najboljoj maniri Garyja Coopera jučer smo, točno u podne, okrenuli broj Igora Pamića. Ništa čudno, reći će mnogi, u sezoni "kiselih krastavaca" bilo kakvu informaciju u vezi s Istrom 1961, ako je ima i usto je spreman s nama je podijeliti, dat će nam "div iz Žminja". Upravo je bio okončan ždrijeb Lige prvaka. S vrha europskog klupskog nogometa teško je spustiti se u surovu domaću realnost, no ima li što novo u redovima pulskog prvoligaša?

- Mi isto čekamo izvlačenje parova Kupa, ali onog Istarske županije, našalio se Paminjo. "Kod nas nema ama baš ništa novog. Mi još nismo nikog angažirali, a isto tako u klub nije stigla niti jedna konkretna ponuda koja bi se ticala nekog našeg igrača. Sad stižu božićni i novogodišnji praznici, ali nema veze, radit ćemo konstantno, jer stvarno nismo u situaciji da se možemo odmarati, to si jednostavno ne možemo dopustiti. Svi se nešto pojačavaju i trebamo i mi reagirati. Posebno ako se neki naš igrač transferira, jer moramo biti spremni da odmah pokrijemo nastalu prazninu. Sve je u fazi iščekivanja, to je najbolji izraz."

Prije nekoliko dana Igor Pamić je naveo imena dvojice igrača koje bi volio dovesti na "Drosinu", Zajka Zebe i Igora Prijića. Od Zebe je ubrzo odustao nakon što je saznao koliko bi duboko morao posegnuti u džep da veznjak sarajevskog Željezničara "doleti" u Pulu, no visina odštete nije bila problem braći Žužul i najbolji igrač Premijer lige BiH u prošloj sezoni pojačao je redove Splita, koji je usto doveo i napadača Josipa Fučeka iz Zeline.

- Nije prošao dan otkad sam ja rekao da je on pravi igrač i Zeba se već prodao, što je samo potvrda da sve ono što ja radim i govorim netko gleda i prati. Trenutno se zanimam za jednog mladog veznog igrača, ali upravo zbog svega ovoga ne bih želio uraniti i s njegovim imenom izaći u javnost, puše i na hladno Paminjo. "Što se tiče Prijića, njegov menadžer je rekao da oni čekaju papire iz Segeste, a mi čekamo razvoj situacije, premda ne možemo i nećemo čekati previše."

Puno toga čekaju u redovima Istre 1961, između ostalog i odluku Komisije HZTA-e u vezi s doping aferom u kojoj su se našli Igor Čagalj i dr. Dragan Vujović. Premda ne bismo željeli prejudicirati, stekli smo dojam da se klub na neki način distancirao od igrača i liječnika te ih ostavio da se sami bore i dokazuju svoju nevinost. Na tu nas pomisao ne navodi samo činjenica da je Čagalj angažirao odvjetnika da zastupa njegove interese, već i situacija kad su nam iz kluba u srijedu ujutro decidirano rekli da će saslušanje biti u podne, a ono je već bilo održano dan ranije. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter