Istra 1961: Pozitiva u svlačionici

Križman je ključni igrač Istre 1961 (Arhiva)
Križman je ključni igrač Istre 1961 (Arhiva)

Posljednji trening ovoga tjedna odradili su jučer ujutro pulski nogometaši na "Drosini". Nakon treniranja prethodnih dana u Štinjanu, za kraj su trenirali na domaćem travnjaku, onome na kojem se u idućim susretima baš i neće naigrati. Naime, od predstojeće četiri utakmice Istra 1961 će na "Drosini" odigrati tek jednu, onu prvenstvenu protiv Slaven Belupa. Prije toga gostovat će kod Hajduka, a nakon toga slijedi im kup gostovanje u Osijeku i prvenstveno gostovanje kod Dinama.

Prvi tjedan ove dvotjedne prvenstvene stanke donio je treneru Igoru Pamiću pregršt neočekivanih problema. Umjesto uigravanja momčadi za gostovanje na Poljudu, morao je sačekati povratak ozlijeđenih, a tih se nakupilo čak sedam. Većina ih je stradala tijekom prijateljskih susreta s iranskim prvoligašem Naft Tehranom i Buzetom, dok je za najboljeg strijelca pulskog prvoligaša, Sandija Križmana, kobna bila posljednja prvenstvena utakmica, ona na Kantridi u 1:2 porazu od Rijeke.

- Prvo mi je jedan riječki igrač pao na skočni zglob zbog čega sam i preskočio dosadašnje treninge, a onda je koju sekundu prije posljednjeg sudačkog zvižduka došlo do onog sudara glavama zbog čega sam poslije išao na šivanje - rekao je Križman pokazujući još svježi ožiljak na lijevoj strani glave nakon jučerašnjeg treninga, prvog nakon riječkog susreta. - Ma, nije to ništa strašno. Sad normalno treniram i bit ću spreman za gostovanje na Poljudu. Hajduk je jak, ali mora i nama negdje krenuti, pa zašto da onda ne razmišljamo o pobjedi u Splitu?

S obzirom da Križman nije prvi pulski igrač koji tako razmišlja, očito je da tri uzastopna poraza ipak nisu uspjela slomiti duh pulske svlačionice, što je svakako velika prednost ove momčadi. Kako su nakon brojnih ozljeda zasad izvan treninga samo još Prelčec i Zgrablić, moći će trener Igor Pamić idućeg tjedna mirno uigravati momčad koju će suprotstaviti Splićanima. (Roberto CAR)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter