Istra 1961: Povratak otpisanih

Bio 'na izlazu' - Petar Franjić u duelu s Bornom Barišićem (E. ELVEDJI/CROPIX)
Bio 'na izlazu' - Petar Franjić u duelu s Bornom Barišićem (E. ELVEDJI/CROPIX)

Nogometaši Istre 1961 svladali su u Osijeku istoimenog domaćina u susretu šestog kola Prve HNL. Stigli su tako "zeleno-žuti", nakon slavlja u Sigetu, do druge ovosezonske gostujuće pobjede.

Bez obzira na to što pred odlazak put Osijeka "div iz Žminja" nije želio najaviti početni sastav, jedino je najavio određene promjene u njemu, jedanaestoricu koja su istrčala u Gradskom vrtu teško da bi pogodio i najsposobniji prognozer. U srcu "zeleno-žute" obrane debitirao je Ivan Graf, dok je dosad standardni stoper Jure Obšivač završio na desnom boku na kojem nije bilo mjesta za Josipa Uzelca. Chung Woon je na lijevom boku dobio prednost ispred Borislava Pilipovića, dok je ipak najveće iznenađenje bilo na krilima gdje je uslijedila nova epizoda serijala "povratak otpisanih". Naime, na desnoj je strani zaigrao Petar Franjić koji je nakon dva crvena kartona dobivena u četiri dana već bio "bivši", dok je po lijevoj strani ordinirao Tomislav Havojić, još jedan igrač koji je već bio na izlaznim vratima "Drosine".

- Prema naprijed sam odlučio krenuti s individualcima koji jednim potezom mogu puno toga riješiti i stoga su zaigrali Havojić, Franjić, Jo i Križman. Istina, malo nas je poremetio primljeni gol, ali vrlo brzo smo uspjeli izjednačiti i ja sam potom vidio dobru Istru 1961 te uopće nisam sumnjao u pozitivan rezultat.

- Za Franjića sam odmah nakon što smo ga doveli govorio da posjeduje "ono nešto". Franjić je igrač koji može proći jedan na jedan, ima brzinu, ima zadnji pas, no u Pulu je došao sa svojim lošim navikama. Nešto je uspio ispraviti, nešto baš i ne, i stoga mu se dogodilo to što se dogodilo. No, Franjić se ispričao, obećao je da neće više raditi gluposti i stoga sam mu odlučio pružiti još jednu priliku. zaključio je Igor Pamić. (I. CEROVAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter