Istra 1961: Potpisao Brazilac Jo, otišao Prelčec

Dašak sambe na 'Drosini' - Josiel Alves de Oliveira (M. ANGELINI)
Dašak sambe na 'Drosini' - Josiel Alves de Oliveira (M. ANGELINI)

Dašak sambe stigao je u Pulu. Danas ujutro, dok su pulski nogometaši u teretani na "Drosini" znojem namakali majice, u pratnji čak trojice menadžera i(li) prijatelja stigao je drugi Brazilac u povijesti ovoga kluba.

Nakon Eliomara, raskoš brazilskog nogometa Istri 1961 pokušat će ponuditi Josiel Alves de Oliveira - Jo. Otišao je kratko na kat podno zapadne tribine, gdje je razgovarao s vodećim ljudima kluba, među kojima i predsjednikom Ščeglovim, a popodne je potpisao dvogodišnji ugovor s Istrom 1961.

Brazilac je stigao i tako barem malo razveselio trenera Igora Pamića koji je inzistirao na njegovu dovođenju. S obzirom da je sve manje nade da će barem jedna od tri njegove igračke želje - Vitaić, Medić, Šovšić - biti i realizirana, dolazak Brazilca oraspoložio ga je gotovo jednako kao i onaj njegova pomoćnika Miroslava Kuljanca, koji je odmah rame uz rame s Darkom Raićem Sudarom prionuo poslu.

Iz kluba pak ove sezone odlaze oni s najduljim neprekidnim stažom, Anđelković, Roce, Sušić, a danas i Prelčec. Nikola Prelčec iz klupskih je prostorija ujutro sišao s papirima u ruci, papirima koji su sugerirali da više nije član Istre 1961. Nakon punih pet sezona.

- Došao sam u klub na razgovor, a oni su mi samo rekli da više ne računaju na mene i tako nakon pet sezona, odnosno četiri i pol jer sam pola sezone proveo na posudbi u Pomorcu, odlazim iz kluba. Ugovor mi je istekao, novi mi nije ponuđen. Samo je svaka strana rekla koliko novca očekuje za eventualni nastavak suradnje, rekao je jedan od rijetkih pulskih igrača u klubu, iako je rođen 1989. godine u Zaječaru.

U Pulu je stigao s osam godina i zato ga svi i doživljavaju domaćim dečkom. Uostalom, omladinsku školu i seniorsku karijeru prošao je na relaciji Istra - Medulin 1921 - Istra 1961.

- Dugo sam bio ovdje, čekao pravu priliku, ali je po meni nisam dočekao. Dolazili su i odlazili i manje kvalitetni igrači od mene, a ja nikad nisam spojio dvije utakmice u nizu. Sjećam se kad sam s Pomorcem izborio Prvu ligu, dok je ovaj klub trebao ispasti, kako je trener Pamić izjavljivao da trebamo više igrati mi domaći, Grbac i ja, ali nismo, veli on.

Prelčec odlazi razumljivo neraspoložen, ali klubu i sad već bivšim suigračima želi sve najbolje.

- Predsjednik Ščeglov ugledao se na engleske klubove i prepustio vođenje sportske politike treneru Pamiću, koji je nedavno rekao da ove sezone želi napraviti iskorak i dovesti Europu u Pulu pa se nadam da će u tome uspjeti i dovesti prave igrače. Želim se zahvaliti svim navijačima kluba, prvo Demonima, potom i svim ostalima koji su me uvijek podržavali. Želim klubu puno sreće. Upoznao sam odlične suigrače ovdje i svima želim sve najbolje, a posebno cimeru na gostovanjima Hrvoju Miliću da uspije u reprezentaciji. Zaslužio je, bio je naš najbolji igrač protekle sezone, dodao je Prelčec koji sad iščekuje ponudu za nastavak karijere. Za sobom je ostavio tek jednu cijelu utakmicu, ukupno 540 prvenstvenih minuta u zeleno-žutom dresu ove sezone i naslov najboljeg strijelca Istria winter cupa u Novigradu prošle zime. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter