Istra 1961 poražena od kvalitetnije momčadi

 Igrači Istre 1961 zahvaljuju navijačima na  podršci (D. Memedović)
Igrači Istre 1961 zahvaljuju navijačima na podršci (D. Memedović)

Odlična atmosfera, skoro četiri tisuće ljudi koliko ih se na "Drosini" nije skupilo posljednje dvije sezone, bila je sjajna scenografija 30. prvenstvenom susjedskom derbiju u kojem je Rijeka 17. put, potpuno zasluženo, svladala Istru 1961. Jednostavno, Riječani u ovom trenutku imaju kvalitetu više od Puljana i to su ovom prilikom zorno pokazali te potvrdili da se s razlogom nalaze na prvom mjestu na ljestvici s devet pobjeda i samo dva remija u tekućoj sezoni, a gorčinu prvenstvenog poraza nisu osjetili još od veljače. 

Nakon što su se u zadnje tri sezone "pretplatili" na rezultat 0:1, ovom su prilikom Riječani dvaput na otvaranju zatresli pulsku mrežu, a svoju sačuvali netaknutom već šesti uzastopni susret odigran na "Drosini". Pokušavali su Puljani, nije to bila ona anemična i bezidejna momčad koja je prije dva mjeseca pregažena na Rujevici, ali Rijeka nije ni Osijek ni Split ni Inter, o Neretvancu da i ne govorimo, i za osvojiti makar bod protiv ovako moćne momčadi trebalo je ići i iznad granica svojih mogućnosti. Domaćim igračima to nije uspjelo i uslijedio je poraz.  

Premda je Goran Tomić na potenciranje prekida kao "rak-rane" njegove momčadi uzvraćao da taj segment igre ne smatra prevelikim problemom, dovoljan je jučer bio jedan korner da ga razuvjeri, a Riječani dođu u vodstvo. Još je jednom nakon ubačaja iz kuta popustila koncentracija igračima u fluorescentnim dresovima i Matic Črnic nije se morao previše pomučiti da postigne svoj prvi prvoligaški pogodak za Rijeku. Dovoljno je bilo da stane na drugu stativu, pričeka loptu i potom je, potpuno zaboravljen od domaćih igrača, s dva metra proslijedi u mrežu.  

Bio je to najgori mogući scenarij za "zeleno-žute", koji su kapitulirali iz doslovno prve lopte što je bila ubačena u njihov kazneni prostor, a dodatni vjetar u leđa igračima Rijeke, koji su ne jednom u prošlosti pokazali kako znaju umješno iskoristiti kapital od jednog pogotka na "Drosini". Međutim, za razliku od posljednje četiri riječke pobjede u Puli, ovog se puta gosti nisu zadovoljili s minimalnim vodstvom, već su u 22. minuti, iz svog drugog udarca u okvir, još jednom zatresli Ivešinu mrežu, ovog puta iz igre i tako već nakon četvrtine odrađenog susreta poprilično ugasili nabujali optimizam koji je preplavio onaj dio tribina na kojem su se smjestili domaći navijači. (I. CEROVAC)

 

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter