Istra 1961 poražena, Madari pobjednici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poznat je i konacan poredak Istria Winter Cupa. Pobjednik drugog izdanja je osvajac madarskog kupa Kecskemeti, nakon finalne 2:1 pobjede nad Istrom 1961. Trece su mjesto osvojili Koprani, cetvrto je Domžale, peti Pomorac i šesti Žalgiris.

Finalna je utakmica odigrana pred solidno ispunjenim tribinama Laca, Puljani dominirali na travnjaku i stvorili više prilika za gol, ali su se na kraju radovali Madari.

Prvih je 15 minuta igre proteklo u dominaciji Kecskemetija. Nakon slobodnog udarca dosudenog na 30 metara od pulskog gola, lopta je stigla do Gyagye koji je iz blizine svladao nemocnog Mancea - 0:1. Bio je to šamar koji je napokon pokrenuo pulski stroj.

Nastavljena je pulska dominacija na krilima Pamica i Andelkovica u sredini, te raspoloženog Sušica na desnom boku, ali bez prave završnice, a onda je sudac Vuckov u 42. minuti pokazao na bijelu tocku nakon što je Gyagya s leda srušio Križmana.

Loptu je na bijelu tocku namjestio Stranatic koji je realizirao najstrožu kaznu protiv Koprana, ali je Antal procitao njegovu namjeru i obranio.Vidjelo se odmah da su pulski igraci ušli u nastavak odlucni da cim prije izjednace. Imali su ponovno više od igre i prijetili, najviše, preko Bellea da bi na koncu izjednacenje donio Ottochian.

Rovinjac se fintom oslobodio cuvara i potegnuo s ruba kaznenog prostora, a lopta je odskocila pred golom Kecskemetija i preko ruku Antala ušla u mrežu - 1:1. Gol se ocekivao u madarskoj mreži, a stigao je u suprotnoj.

Dotad jedan od najboljih pulskih igraca Sušic nije želio ispucati loptu kad su ga stisnuli suparnici, vec ju je produžio do Barbarica koji ju nije prihvatio. Bio je to poklon kojeg Csizmadia nije odbacio, vec ga je pretvorio u pobjednicki pogodak.

Istra 1961 - Kecskemeti 1:2. Igralište Laco. Gledatelja: 150. Sudac: Domagoj Vuckov (Rijeka). Pomocnici: Žudetic (Pula) i Radic (Kastav). Strijelci: 0:1 Gyagya (15'), 1:1 Ottochian (55'), 1:2 Csizmadia (75'). Žuti kartoni: Stranatic, Barbaric (Istra 1961), Laszo, Csizmadia, Alempijevic, Lencse, Tokoli (Kecskemeti).

ISTRA 1961: Mance (od 65. Prskalo), Sušic, Barbaric, Stranatic, Roce, Andelkovic, Pamic (od 76. Maric), Ottochian, Batarelo, Križman (od 46. Milic), Belle.

KECSKEMETI: Antal, Laszo (od 46. Bori), Forro, Gyagya, Csizmadia, Ebala (od 46. Cukic), Savic, Alempijevic (od 83. Bertus), Litsingi, Lencse (od 84. Tolgmesi), Tokoli. (Roberto CAR)


Podijeli: Facebook Twiter