Istra 1961 - Pomorac 2:1

Pobjednički gol - Chung Woon poentira pored Sandra Sroka
Pobjednički gol - Chung Woon poentira pored Sandra Sroka

Susret 3. kola skupine A Istria winter cupa: Istra 1961 - Pomorac 2:1 (2:0). Igralište Stela Maris. Gledatelja: 50. Sudac: Goran Krneta (Umag). Pomoćnici: Čavarović (Buje) i Mađarević (Vrsar). Strijelci: 1:0 Prelčec (24'), 2:0 Woon (40'), 2:1 Pilčić (77').

ISTRA 1961: Prskalo, Zgrablić, Milas (od 46. Budicin), Jerković, Ottochian, Blagojević, Anđelković (od 76. Pamić), Hadžić (od 46. Roce), Woon (od 84. Milić), Prelčec, Aganović (od 67. Bačelić Grgić).

POMORAC: Srok, Grujević, Rudan (od 46. Sušec), Turkalj, Damiš (od 46. Matijašić), Živulić, Muminović (od 67. Mršić), Lepinjica (od 46. Prpić), Dunković, An. Mance (od 46. Ar. Mance), Boban (od 46. Pilčić).

Pulski prvoligaš igrat će u nedjelju u 15 sati u Novigradu u finalu trećeg izdanja Istria Winter Cupa. Nogometaši Istre 1961 su na novom igralištu Stella Maris golovima Prelčeca i Woona s 2:1 svladali Pomorac za koji je gol postigao Pilčić. Time su upisali drugu pobjedu nad istim suparnikom, ali i devetu pobjedu u 11 dosad odigranih utakmica.

Pulski su se igrači od starta nametnuli suparniku na sredini terena i počeli plesti mrežu pred Srokom. Nakon lijepe akcije veznog reda u 10. minuti prvi je s 18 metara "potegnuo" Anđelković, ali je lopta prošla pored desne vratnice. Šest minuta kasnije Jerković je iznio loptu iz obrane i potom sjajno ubacio za Prelčeca koji ju je pred golmanom skrenuo u mrežu, ali je pulski napadač bio u ofsajdu.

No, Prelčec, koji je bio iznimno raspoložen u prvom poluvremenu, ipak se upisao u listu strijelaca nešto kasnije, nakon kraćeg razdoblja u kojem su Kostrenjani diktirali ritam. Netipično za njega, poentirao je glavom s četiri metra nakon ubačaja Aganovića iz kornera.

I nakon gola "zeleno-žuti" su nastavili napadati prema golu Pomorca zahvaljujući Anđelkoviću koji je razigravao svoje suigrače, često i Woona na lijevoj strani koji je pokazao da nije upotrebljiv samo u obrambenoj četvorci, već i da zna kad treba ući iza suparničke obrane.

Upravo je Korejanac u 40. minuti povisio na 2:0 postigavši svoj premijerni pogodak u "zeleno-žutom" dresu. Istina, nije imao težak zadatak jer je lopta koju je s desne strane prizemno ubacio Luka Hadžić došla do njega na dva metra od gola na suprotnoj vratnici.

U drugih se 45 minuta ušlo s nizom promjena na obje strane, ali je Istra 1961 i dalje ostala u 3-5-2 rasporedu samo što je Aganović zaigrao iza dvije špice, Prelčeca i Roce.

Na prvu se priliku za gol čekalo do 51. minute kad je Aganović sjajno proigrao Prelčeca koji je išao sam na suparničkog golmana, ali je u presudnom trenutku oklijevao, dovoljno da prilika propadne. Ulaskom robusnog napadača Armanda Mancea i neugodnog driblera Pilčića stezao je Pomorac sve više obruč oko gola Prskala.

Prvu pravu intervenciju pulski je golman imao u 75. minuti kad je sjajno obranio udarac Pilčića, ali je novi ogled istih igrača samo dvije minute kasnije zaključen loptom u pulskoj mreži. Ponovno je Pilčić pucao s lijeve strane, s ruba kaznenog prostora, no ovoga su mu puta u tome "pomogli" Zgrablić i Blagojević koji su prvo izgubili loptu na svojoj polovici, a potom zakasnili s blokom.

Puljani su odgovorili u 85. minuti kad je Pamić sjajnom dugom loptom proigrao Rocu koji je pucao preko gola, a žminjski je napadač mogao i u 90. minuti zatresti mrežu, ali je golman bio brži. (R. CAR; snimila J. PREKALJ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter