Istra 1961 počinje s pripremama za drugi dio sezone

Stipe Bačelić Grgić i Tomislav Havojić na lanjskom ogledu protiv Agencije Umag (D. ŠTIFANIĆ)
Stipe Bačelić Grgić i Tomislav Havojić na lanjskom ogledu protiv Agencije Umag (D. ŠTIFANIĆ)

U ponedjeljak će nogometaši Istre 1961, točno u 15 sati, krenuti s pripremama za drugi dio sezone. Odradit će ih kompletne u Istri, uglavnom u Puli i u Rovinju gdje će boraviti u dva navrata po šest dana.

Prvi rovinjski turnus trajat će od 28. siječnja do 2. veljače, da bi se nakon slobodne nedjelje puleni Igora Pamića u Rovinj opet vratili 4. veljače te u njemu ostali do 9. veljače.

Tijekom zimskih priprema nogometašima pulskog prvoligaša na meniju će biti servirano deset ili 11 utakmica. Krenut će "zeleno-žuti" 12. siječnja u Umagu ogledom protiv Agencije Umag, svojih već uobičajenih protivnika, potom će četiri dana kasnije na Valbruni odmjeriti snagu s Rovinjem, nakon čega će im 19. siječnja u Medulinu suparnik biti Pomorac iz Kostrene.

Slijede dva termina za koje se još uvijek traže protivnici, 23. i 26. siječnja, a nakon toga stižu još dva rovinjska ogleda, 29. siječnja protiv slovenskog prvoligaša Gorice te prvog dana veljače kad će se pulenima Igora Pamića suprotstaviti nogometaši sarajevskog Željezničara.

Potom će na red doći Istria Winter Cup, treće izdanje turnira koji će ugostiti Novigrad i Umag i na kojem će ove godine nastupiti osam momčadi podijeljene u dvije skupine.

Unutar skupina igrat će se po principu svatko sa svakim, što će "zeleno-žutima" donijeti još tri utakmice koje će na rasporedu biti četvrtog, šestog i osmog veljače.

Nakon razigravanja, pobjednici skupina će se sastati u finalu, dok će drugoplasirani klubovi igrati susret za treće mjesto i te će dvije utakmice biti na rasporedu 10. veljače.

Ako Puljani izbore završni dan turnira, finalna ili utakmica za treće mjesto bit će im ujedno i generalka pred drugi dio prvenstva koji otvaraju 16. veljače gostovanjem kod Lokomotive.

Ako Istra 1961 "zapne" u skupini, onda će im utakmica odigrana 8. veljače biti i posljednja tijekom zimskih priprema.

Poznata su i imena klubova koji će, uz Istru 1961, nastupiti na turniru, a predvodi ih branitelj naslova, mađarski prvoligaš Kecskemeti koji je lani u finalu s 2:1 nadjačao "zeleno-žute".

Austrijske boje branit će bečka Admira, iz Slovenije stižu Gorica i Olimpija, iz Bosne i Hercegovine Zrinjski i Široki, dok će najdulji put da bi bili dijelom Istria Winter Cupa morati prevaliti nogometaši litavskog Žalgirisa iz Kaunasa. (I. CEROVAC)

Napadač iz Gane na probi

Dolaskom zaprešićkog veznjaka Luke Hadžića Paminjo će na zimskim pripremama imati dvojicu Hadžića, jer će se prvoj momčadi pridružiti i Kenan, "zeleno-žuti" junior. Uz njega, sa starijim dečkima će trenirati još jedan član juniorske momčadi Istre 1961, Tin Ivanović, a usto će se s posudbe iz Rovinja vratiti Kristijan Batelić.

Angažiranjem dojučerašnjeg "keramičara" Hadžića, za očekivati je da će se u pulskom prvoligašu zahvaliti jednom od trenutačnih veznih igrača, a o kome je riječ trebali bi saznati ovih dana.

Usto, očekuje se da bi već prvog dana priprema na "Drosini" mogao osvanuti popriličan broj igrača na probi, a ako se finišira dogovor koji je blizu realizacije, među njima bi trebao biti i jedan napadač koji će u Pulu stići iz Gane.


Podijeli: Facebook Twiter