Istra 1961 počinje pripreme za nastavak sezone

Filip Škvorc (N. DUGI/CROPIX)
Filip Škvorc (N. DUGI/CROPIX)

Završen je zimski odmor nogometaša Istre 1961. "Zeleno-žuti" će se danas, prvi put u 2014. godini, okupiti na Gradskom stadionu "Aldo Drosina", otrčati par krugova i potom utanačiti sve ono što ih očekuje u kratkim pripremama što su pred njima. Naime, sezona se nastavlja već 8. veljače, a "zeleno-žuti" prije službenog početka moraju još i odraditi odgođeni susret protiv Dinama.

- Pripremama ćemo priključiti i pet naših juniora, a usto će na probu stići još pet-šest igrača. Ne bih želio nikoga od njih sad isticati i njegov dolazak označiti kao naročito bitan, neka se dokažu, pa će se već sami istaknuti, rekao nam je Neven Šprajcer, izvršni direktor Istre 1961.

Jesenas su na probi u redovima pulskog prvoligaša bila i trojica tamnoputih igrača od kojih je dvojicu Igor Pamić označio kao prvoligaške potencijale te samim tim nagovijestio da je njihov povratak na "Drosinu" realnost. Riječ je o 20-godišnjem Francuzu Kevinu Kransu, ofenzivnom veznom koji je igrao u omladinskim pogonima Fulhama i Hull Cityja te godinu dana mlađem Šveđaninu Heradiju Rashidiju, krilnom napadaču rođenom u glavnom gradu Konga Kinšasi.

Trener "zeleno-žutih" zaželio je da do 15. siječnja bude načisto s tim tko će mu iz sadašnjeg igračkog kadra napustiti svlačionicu, kao i da se u upravi potrude te mu dovedu Filipa Škvorca, mladog napadača Dinama koji se nalazi na posudbi u Lokomotivi.

- Od Škvorca zasad još ništa, čekamo drugi tjedan kad Dinamo počinje s pripremama da sjednemo s njima za stol i probamo se dogovoriti - istaknuo je Šprajcer.

U "prvom valu" u Pulu stižu mahom mladi i neafirmirani igrači, dok će se za eventualni dolazak nekog "zvučnijeg" imena trebati još malo strpjeti. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter