Istra 1961: Počinje borba za mjesto u momčadi

Ivan Miličević (desno), Mario Babić i Oleksandr Tomakh (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Ivan Miličević (desno), Mario Babić i Oleksandr Tomakh (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Jučerašnjom utakmicom protiv Agencije Umag nogometaši Istre 1961 otvorili su drugo poglavlje knjige nazvane zimske pripreme. Nakon uvodnog dijela koji je donio rad s utezima, iscrpljujuće trkačke dionice i testove brzine, sad u prvi plan dolazi druženje s loptom.

Naravno, i utakmice, ono što ipak igrači najviše vole i kojih "zeleno-žuti" zasad imaju ugovorene još četiri, a trener Igor Pamić bi volio da se njihov ukupni broj do okončanja priprema za nastavak sezone približi brojci 20.

Te bi utakmice u prvom redu trebale poslužiti da momčad u što boljem stanju dočeka 6. veljače i ogled protiv Dinama, da se profilira udarna postava, ali i da se do kraja filtrira postojeći igrački kadar.

- Napokon smo prošli taj najdosadniji dio priprema, obilježen dugim trčanjima, i sad kreće puno zanimljiviji rad, sprintevi s loptom i bez lopte, kraće dionice. Proteklo je sve u najboljem redu, ako izuzmemo tu ozljedu Grafa na samom početku priprema. Što se ostalog tiče, sve smo spremniji, umor popušta i sad do izražaja dolazi energija i snaga, rekao je Ivan Miličević, desnokrilni napadač Istre 1961.

- Period koji je za nama bio je jako naporan, noge su se "punile", ali najveći problem bila je glava. Trebalo je izdržati to monotono trčanje u krug i mislim da smo sve fenomenalno odradili, a sad kreće bolji dio priprema, kako bismo to mi nogometaši nazvali. Dolaze utakmice na kojima ćemo se mi koji smo manje igrali u prvom dijelu sezone pokušati dokazati i izboriti za mjesto u momčadi, a i za ove dečke na probi bit će to velika prilika da se nametnu i ostanu u Puli.

I za trenera će ove utakmice biti najbitniji dio priprema, jer će u njima moći standardizirati prvu jedanaestoricu, premda se ona po meni već manje-više zna, i onda je polako početi pripremati za utakmicu protiv Dinama, rekao je Miličević. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter