Istra 1961: Počele pripreme za nastavak sezone

Pulski igrači nižu prve ovogodišnje krugove na "Drosini" (A. KANCELAR)
Pulski igrači nižu prve ovogodišnje krugove na "Drosini" (A. KANCELAR)

Krenulo je. Nogometaši Istre 1961 jučer su se, točno u 15 sati, okupili na "Drosini" i nakon što im je trener Igor Pamić unutar zidova svlačionice ukratko rekao što očekuje od njih, odradili lakši trening s kojim su i službeno započeli s pripremama za nastavak prvoligaške sezone. Na pulskoj "bombonijeri" okupio se 31 igrač. Od starosjeditelja nije izostao niti jedan, jer su njih 19 koji su u prvom dijelu upisali poneku minutu jučer odradili prve kilometre na "Drosini". Istina, "zeleno-žuti" dres je tijekom jeseni obuklo 23 igrača, ali Stranatić, Linić, Sharbini i Prgomet već neko vrijeme nisu više stanovnici Pule.

Od onih igrača koji su i u prvom dijelu sezone trenirali s Istrom 1961, a nisu dobili priliku da pokažu što znaju, jučer su se na prvom treningu pojavili golmani Beblek i Ćorić te povratnik nakon teške ozljede Horvat. Bila je tu i četvorka koja je jesenas ustupljena Rovinju, a čine je Batelić, Načinović, Baša i Berišić, kao i Hadžić i Ivanović, dvojica pulskih juniora koji su priključeni prvoj momčadi.

Kad se sve to zbroji, novih lica bila su samo tri, Luka Hadžić, dojučerašnji igrača zaprešićkog Intera koji je jučer i potpisao ugovor s pulskim prvoligašem te dvojica igrača na probi, Edon Jašarević i Adel Jukan. Jašarević je veznjak koji će u petak napuniti 23 godine, rođen u Puli odakle je kao sedmogodišnjak preselio s roditeljima u Makedoniju. Ima hrvatsko državljanstvo i četiri nastupa za hrvatsku mladu reprezentaciju, a tijekom jeseni branio je boje Milana iz Kumanova. Što se tiče Jukana, riječ je o 20-godišnjem veznjaku rodom iz Gradačca, kojem je posljednji klub u karijeri bila Bosna Mionica. Drugi najavljeni igrač iz Bosne i Hercegovine, koji igra na poziciji stopera, nije stigao u Pulu zbog bolesti, a što se tiče napadača iz Gane, njega se očekuje do kraja ovog tjedna, nakon što se riješi sva potrebna papirologija.

- Svakog dana ujutro i poslije podne imat ćemo trening, ujutro na "Drosini" na rasporedu će biti fitnes i trčanje, dok će se poslije podne u Medulinu raditi s loptom - najavio je plan za početak priprema trener Igor Pamić. - Dosta je tu mladih dečki i stoga ćemo odmah u srijedu odigrati protiv juniora Lokomotive, potom u subotu protiv Agencije Umag i onda sljedeće srijede protiv Rovinja. Bit će to protivnici nešto slabijeg ranga, ali dovoljno dobri da vidimo da li se netko od ovih mladih igrača posebno ističe i onda ćemo nakon te tri provjere odlučiti koga ćemo od njih zadržati, a kome se zahvaliti. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter