Istra 1961: Pobjeda protiv Iranaca za samopouzdanje


Dvotjednu stanku uslijed obaveza hrvatske reprezentacije nogometaši Istre 1961 kratili su u utorak u Rovinju prvom od tri predviđene prijateljske utakmice. Ova prva provjera protiv kvalitetnog teheranskog kluba bila je i više nego zahtjevna. Dovoljno da okupljenim gledateljima na Valbruni i samom treneru Igoru Pamiću pokaže u kakvom su fizičkom, ali još više psihološkom stanju "zeleno-žuti" nakon tri uzastopna prvenstvena posrtaja. Na osnovu viđenog, trebat će vremena da se dignu, ali veći je problem što se, osim Blagojevića, nitko nije posebno nametnuo, a veznjak iz Otoka je ionako član udarne postave. Šteta je što je Ahmad Sharbini morao vrlo brzo napustiti travnjak zbog ozljede, jer je vidljivo smršavio i puno se bolje kreće nego prije, a on bi mogao i trebao biti najbolji lijek za pulsku neefikasnost u nastavku prvenstva.

Jučerašnji susret s iranskim prvoligašem bio je vrlo dobra provjera za momčad trenera Pamića nakon nesretnog poraza na Kantridi. Izveo je Paminjo u prvom dijelu najbolji raspoloživi sastav u kojem nije bilo Križmana, Pamića, Bačelić Grgića i Sušića, uglavnom zbog ozljeda. Tako je u sustavu 4-2-3-1 premijerno zaigrao i Aganović na desnom krilu, uz Sharbinija u špici. Da Iranci, koji su također zaigrali u najjačoj formaciji s bivšim povremenim hrvatskim reprezentativcem Ivanom Bošnjakom na probi, nisu "mačji kašalj" vidjelo se od prve minute. Klub koji je prošlo prvenstvo zaključio na petom mjestu iranskog prvenstva, dok se trenutno nalazi na drugoj poziciji, a za kojega igra i bivši igrač Osijeka i Dinama Goran Ljubojević, pokazao se pravom provjerom. (Roberto CAR, snimio M. MIJOŠEK)

Istra 1961 - Naft Tehran 2:1

Igralište Valbruna. Gledatelja: 80. Sudac: Igor Rajko (Tinjan). Pomoćnici: Manojlović i Mađarić
(oba Vrsar). Strijelci: 1:0 Sharbini (8' - 11m), 1:1 Karmil (15'), 2:1 Havojić (87').

ISTRA 1961 (1. poluvrijeme): Prskalo, Antolić, Čagalj (od 16. Zgrablić), Budicin, Milić, Anđelković, Blagojević, Aganović, Prelčec, Ottochian, Sharbini (od 33. Roce); drugo poluvrijeme: Radošević, Ruba, Zgrablić, Jerković, Roce (od 85. Antolić), Jugović, Batelić, Prgomet, Okić, Havojić, Sivonjić.

NAFT: Falzahade, Shakouri, Arababaci, Ezati, Mehrazma, Karmil, Mosavi, Kamel, Ghafoori, Bošnjak, Kermani (još su igrali: Beyranvand, Alnome, Hakhamanoshi, Mahdri, Batista, Zoheri, Emamidan, Tahori, Babace).
 

 


Podijeli: Facebook Twiter