Istra 1961 pobijedila Mladost iz Fažane 7:1

Luka Hadžić (D.MEMDOVIĆ)
Luka Hadžić (D.MEMDOVIĆ)

Nogometaši Istre 1961 nastavili su s odigravanjem prijateljskih utakmica tijekom tjedna koje će novopridošlim igračima, a njih je popriličan broj, pomoći da što prije pohvataju konce i dosegnu nivo potreban da ih trener Igor Pamić gurne u vatru.

Pred domaći ogled sa Splitom tako su "zeleno-žuti" odmjerili snagu s drugoligašem Pomorcem iz Kostrene, sad su uoči sraza s Lokomotivom, koji će se igrati na "Drosini" u ponedjeljak s početkom u 20.15 sati, ugostili trećeligaša Mladost iz Fažane.

Fažanci su na okupu tek desetak dana i ovo im je bila prva utakmica tijekom priprema za novu sezonu, no usprkos tome vidljivo je bilo da je riječ o kvalitetnoj družini i sraz s njom mogao je Paminju donijeti odgovore na neka pitanja koja su ga interesirala.

Ono glavno je da mu momčad izgleda puno bolje nego prije dva tjedna, kad njegove glavne uzdanice "rezervistima" Pomorca nisu u 45 minuta uspjele zabiti gol. Sad su, pak, pokazali onu razliku koja se od njih i očekuje te u ogledu protiv momčadi iz nižeg ranga odigrali "viktoriju".

Križman je tako izborio dva kaznena udarca koja je potom i realizirao, Franjić je fino "potegao" s ruba kaznenog prostora i zabio, dok se Radonjić još jednom našao na pravom mjestu i ubačaj Woona "zakucao" u mrežu.

Što se tiče prvog dijela, u kojem su na terenu bili igrači koji se tek pokušavaju nametnuti "divu iz Žminja", pojačani kapetanom Faustom Budicinom, oni su se u početku malo mučili s fažanskom udarnom momčadi. Igračima koji ni na treningu nisu zaigrali zajedno trebalo je vremena da povežu konce i tu je kapetan uzeo stvari u svoje ruke, preciznije glavu, no dok je bilo snage "mladostaši" su se odbili predati te su uspjeli poravnati golom Valčića nakon dobre akcije Kostešića.

Međutim, potom je snaga polako počela kopnjeti i u samo dvije minute Perković, bivši golman Istre 1961, dvaput je kapitulirao. Najprije ga je svladao Ćorić, a potom i Ottochian koji se ubacio iza leđa gostujuće zadnje linije, sjajno vrhom kopačke primirio dugu loptu kojom ga je pronašao Hadžić i isprve prebacio Perkovića, potez kojeg se ne bi postidjeli ni mnogo bolji igrači od 25-godišnjeg Rovinježa.

No, bez obzira na tu majstoriju, igrač koji je u srijedu navečer na sebe privukao najviše pažnje bio je Josip Ćorić, koji je svoj prvi nastup u "zeleno-žutom" dresu okrunio golom i asistencijom za Budicina. (Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU

 

 


Podijeli: Facebook Twiter