Istra 1961 pobijedila Koper 2:0

 Nikola Prelčec potvrdio pobjedu (Arhiva/M. MIJOŠEK)
Nikola Prelčec potvrdio pobjedu (Arhiva/M. MIJOŠEK)

Prijateljska međunarodna utakmica. Gradski stadion. Gledatelja 100. Sudac: Sendi Soldatić (Potpićan). Pomoćnici: Orbanić (Žminj) i Rude (Paz). Strijelci: 1:0 Križman (14'), 2:0 Prelčec (76'). Žuti kartoni: Guberac, Reja (Koper).

ISTRA: 1. poluvrijeme: Prskalo, Antolić, Čagalj, Budicin, Roce, Pamić, Linić, Blagojević, Prgomet, Ottochian, Križman; 2. poluvrijeme: Prskalo (Beblek), Antolić, Zgrablić, Stranatić, Roce, Jugović, Linić, Bačelić-Grgić, Prgomet, Prelčec, Havojić.

KOPER: Hasić, Žibert, Guberac, Majcen, Filipović, Perger, Mavrić, Đukić, Palčić, Pučko, Čadinovski (još su igrali: Šme, Blažić, Nenezić, Kranjc, Smrtnik, Crnigoj, Tom, Reja, Hadžić).

U pauzi nacionalnih prvenstava Istra 1961 i Koper odigrali su prijateljsku utakmicu pred važne prvenstvene susrete. Puljani su pružili bolju i konkretniju igru u oba poluvremena, iako je trener Igor Pamić isprobao sve raspoložive igrače.

Puljani su poveli već u 14. minuti, u jednom napadu lopta se odbila do Križmana koji je s 15-ak metara pogodio bliži kut. U nastavku su Koprani pokušali izjednačiti preko Žibreta, ali je Prskalo bio siguran. U 27. minuti Prgomet je u jednom od napada Istre pogodio stativu da bi nešto kasnije na dobro dodavanje Pamića Križman utrčao u šesnaesterac, ali je otišao previše u desno i Koprani su blokirali njegov udarac.

I u drugom poluvremenu Puljani su nastavili sa angažiranom igrom, ekipa Istre 1961 bila je rastrčanija i više angažirana prema naprijed. U 55. minuti publika je pljeskom pozdravila dobar pokušaj Prelčeca, ali je vratar Benezić bio siguran. Samo nekoliko trenutaka kasnije dobra prigoda se ukazala Jugoviću, ali mu je lopta prešla preko noge i završila preko gola. U 63. minuti Koprani su imali veliku priliku za izjednačenje.

Stranatić je u izglednoj prilici srušio Smrtnika, a Filipovićev udarac s 11 metara Prskalo je obranio i loptu izbio u korner. U samoj završnici u jednom od napada Istre 1961 Prelčec je pratio akciju s desne strane, obrana Kopra bila je nesigurna i njihova mreža ponovno se zatresla za 2:0.

Trener Puljana Igor Pamić u Bujama je koristio usluge 18 igrača. Nisu odigrali tek Radošević, Sušić, Horvat, Milić, Ljubović, Anđelković, Jerković i Sharbini. (Luka JELAVIĆ, Roberto CAR)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter