Istra 1961 pobijedila Cibaliju s 3:0

Prvi gol zabio je Goran Roce (M. MIJOŠEK)
Prvi gol zabio je Goran Roce (M. MIJOŠEK)

Pobjedu, tek treću na «Drosini», petu ukupno, ostvarili su nogometaši Istre 1961 nakon što su danas u susretu 15. kola s 3:0 svladali Cibaliju. Bunker gostiju prvi je načeo raspoloženi Roce na ubačaj Aganovića, a potom se Aganović dva puta upisao u listu strijelaca donijevši «zeleno-žutima» najuvjerljiviju pobjedu sezone.

Puljani su napali od starta i u prvih deset minuta, uglavnom preko raspoloženog Milića na lijevom krilu tražili načina da loptu dostave do isturenog žminjskog napadačkog tandema Roce – Križman.

Atraktivan potez petom koji je Roce odigrao u 3. minuti uz lijevu aut crtu, kako bi zaobišao Terzića, pokazao je da će i u ovom susretu biti u prvom planu, kao i u svim posljednjim utakmicama u kojima je četiri puta pogađao mrežu.

Sredinom poluvremena ritam je pao jer pulski igrači nisu uspijevali brzim akcijama uloviti zgusnutu obranu Vinkovčana na spavanju, ali onda je sijevnula kombinacija "zeleno-žutih" zaključena toliko željenim golom u gostujućoj mreži.

Neposredno pred odmor raspoloženi Anđelković pronašao je pukotinu kroz gostujuću obranu, Roce se nije najbolje snašao, ali je rezolutni Aganović pritrčao i postigao svoj prvijenac u pulskom dresu. Potom je i Križman mogao upisati "četvrtu recku" sezone, ali je bio neprecizan, pa se na odmor otišlo s vodstvom "zeleno-žutih" od 2:0.

U nastavku je trener Pamić umjesto Gorana Roce, dotad najboljeg na travnjaku koji je pljeskom ispraćen u svlačionicu, uveo "razarača" Blagojevića. Ovaj je stao u paru s Anđelkovićem pred obranom, Pamić je pomaknut iza špice, a Aganović je otišao na lijevo krilo. Sjajnu priliku da povise vodstvo propustili su prvo Križman, potom i Jugović. Pet minuta prije kraja gosti su ostali s igračem manje, jer je Jonjić dobio drugi žuti, odnosno crveni karton i pobjeda se na tribinama već slavila i prije nego ju je Aganović zaokružio u smiraju susreta.

Utakmica 15. kola Prve HNL: Istra 1961 - Cibalia 3:0 (1:0). Gradski stadion "Aldo Drosina". Gledatelja: 1.000. Sudac: Domagoj Ljubičić (Osijek) - 7. Pomoćnici: Petrović (Valpovo) i Barišić (Osijek). Strijelci: 1:0 Roce (34'), 2:0 Aganović (44'), 3:0 Aganović (88'). Žuti karton: Jonjić (Cibalia). Crveni karton: Jonjić (86'- drugi žuti).

ISTRA 1961: Prskalo, Sušić, Zgrablić, Budicin, Milić, Anđelković (od 84. Bačelić Grgić), Pamić (od 73. Jugović), Prgomet, Aganović, Roce (od 63. Blagojević), Križman.

CIBALIA: Matković, Terzić, Mitrović, Jonjić, Mazalović, Rugašević, Čulić (od 71. Koledić), Vitaić, Pavličić (od 83. Tokić), Filipović, Mišić (od 78. Puljić). (R. CAR; snimio M. MIJOŠEK)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter