Istra 1961 pobijedila Bolognu 3:1

Istra 1961 svladala je Bolognu s 3:1 (Manuel ANGELINI)
Istra 1961 svladala je Bolognu s 3:1 (Manuel ANGELINI)

Prijateljska utakmica. Gradski stadion "Aldo Drosina". Gledatelja: 1.000. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar). Pomoćnici: Žudetić (Pula) i Rajko (Kringa). Strijelci: 1:0 Bačelić Grgić (10' - 11m), 2:0 Sharbini (30'), 2:1 Acquafresca (60'), 3:1 Tanković (88'). Žuti kartoni: Križman (Istra 1961), Natali, Diamanti (Bologna).

ISTRA 1961: Prskalo (od 46. Radošević), Sušić (od 60. Antolić), Čagalj (od 46. Ljubović), Budicin (od 46. Zgrablić), Milić (od 46. Roce), Blagojević (od 60. Jerković), Jugović (od 46. Ottochian), Prgomet (od Tanković), Bačelić Grgić (od 60. Batelić), Križman (od 46. Havojić), Sharbini (od 60. Prelčec).

BOLOGNA: Curci (od 23. Stojanović), Antonsson (od 78. Portanova), Natali (od 46. Carvalho), Cherubin, Garics (od 46. Morleo), Taider, Perez (od 46. Guarente), Abero (od 46. Motta), Ramirez, Diamanti (od 78. Pasquato). Acquafresca.

U prestižnoj prijateljskoj utakmici na solidno ispunjenom "Drosini" nogometaši Istre 1961 svladali su renomiranog talijanskog prvoligaša Bolognu s 3:1. Dok su igrali prvi sastavi, do poluvremena, Puljani su vodili 2:0 prikazavši igru koja pulske navijače, ali i trenera Pamića mora ohrabriti uoči važnog subotnjeg prvenstvenog gostovanja u Vinkovcima kod Cibalije.

U nastavku su gosti dominirali travnjakom, ali nisu izbjegli poraz. Uspjelo je tako Puljanima ono što prošle sezone nije uspjelo niti prvaku Italije Juventusu. Naime, momčad trenera Contea dvaput je tek remizirala s Bolognom.

Već prvi pogled na sastave koje su treneri Pamić i Pioli poslali na travnjak ukazivao je na to da je ovo više od obične prijateljske utakmice. Naime, oba su trenera izvela ovog trenutka svoje najjače adute.

U redovima Bologne tako su zaigrali kapetan Alessandro Diamanti koji je s reprezentacijom osvojio drugo mjestu na nedavnom Euru, ali i Urugvajac Gaston Ramirez koji je u proteklom prvenstvu Serie A golovima i igrama privukao pažnju velikih klubova. Pamić je pak odgovorio najboljom jedanaestorkom izuzmemo li ozlijeđene ili nespremne Linića, Pamića i Stranatića. Zanimljivo je da je ovom prilikom u vrhu pulskog napada zaigrao Sharbini, dok se Križman vratio na poziciju lijevog krila.

Uvodno ispitivanje snaga proteklo je u laganoj terenskoj inicijativi "zeleno-žutih" uz po jedan udarac na gol sa svake strane, Acquafresce za Bolognu, a Križmana za domaće. U prvom pravom napadu, Puljani su poveli udarcem s bijele točke.

Na jednu dugu loptu je u gostujućem kaznenom prostoru Prgomet stigao prije Natalija koji ga je srušio. Jedanaesterac je mirno izveo Bačelić Grgiće poentiravši za 1:0. Nakon vodstva pulska je momčad nastavila napadati preko Bačelić Grgića i Prgometa, a u 30. je minuti stigao i drugi gol. Sušić je ubacio s desne strane, Bačelić Grgić prenio loptu do usamljenog Sharbinija kojem nije bilo teško smjestiti ju glavom u mrežu - 2:0.

Nije još Sharbini u punoj formi, ali su kretnje pravog špic napadača itekako vidljive, kao i "nos" da se u pravom trenutku nađe na pravoj poziciji. Nakon drugog gola "probudili" su se i Talijani. Zagospodarili su travnjakom, visokim pritiskom pokušali omesti pulsko iznošenje lopte sa svoje polovice i u tom je segmentu kvalitetu i mirnoću pokazao Igor Jugović. Gosti su najbolje prilike do odmora imali preko Acquafresce, ali je Prskalo odlično reagirao u dva navrata i na odmor se otišlo vodstvom Puljana 2:0.

U poluvremenu su treneri izveli brojne izmjene, pa su u nastavku gosti zagospodarili travnjakom nastojeći izbjeći poraz u Puli. Prva je dva udarca izvana Radošević sjajno obranio, ali u 60. minuti nije mogao ništa kad se Acquafresca našao sam pred njim - 2:1. Nakon postignutog su gola nastavili Talijani napadati, dok se kompletno druga postava Puljana uglavnom branila. Ipak i u tim je trenucima jedan igrač dobio veliki aplauz s tribina. Bio je to Kristijan Batelić koji je s nekoliko lijepih driblinga i dobrih dodavanja privukao pažnju.

Prava je šteta što njegovu akciju Roce nije zaključio pogotkom u 71. minuti. Ovakva igra Batelića privukla je pažnju i talijanskih kolega koji su se tijekom utakmice raspitivali za njega. S druge je strane Diamanti "uvježbavao" slobodne udarce, ali je ili bio za malo neprecizan ili je Radošević obranio. Nastojali su gosti svim silama izbjeći poraz, stisnuli su pulsku momčad pred gol Radoševića, ali je pulski golman sjajno obranivši udarac Acquafresce iz blizine u 87. minuti zadržao "zeleno-žute" u vodstvu. Gol je tako pao na drugoj strani zahvaljujući Tankoviću čiji je prizeman udarac s 25 metara završio u maloj mreži iza Stojanovića. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter