Istra 1961: Po prve bodove u Parku mladeži

Posljednje gostovanje u zeleno-žutoj majici - Mislav Anđelković (Snimio Manuel ANGELINI)
Posljednje gostovanje u zeleno-žutoj majici - Mislav Anđelković (Snimio Manuel ANGELINI)

U preostala dva kola Prve HNL nogometaši pulskog prvoligaša pokušat će zadržati trenutnu šestu poziciju, što bi bio najbolji plasman jednog pulskog kluba u Prvoj HNL. Nije to šesto mjesto zvučno poput borbe za europsku vizu koju vode klubovi iznad Istre 1961, nije, srećom, niti tako traumatično poput borbe za ostanak. Šesto mjesto vrijedno je tek prestiža.

Istru 1961 u predstojeća dva kola čekaju zahtjevni ispiti, gostovanje kod trećeplasiranog Splita i potom u posljednjem kolu domaći ogled s drugoplasiranom Lokomotivom. U tim će susretima "zeleno-žuti" braniti bod prednosti pred Slaven Belupom koji prvo ugošćuje otpisani Zagreb i potom gostuje kod Intera, te četiri boda prednosti pred Osijekom koji gostuje kod Hajduka i dočekuje Cibaliju.

Koliko su pulski nogometaši i uprava još fokusirani na ostvarenje tog cilja vidjet će se već u subotu na gostovanju u Parku mladeži. Predsjednik Slaven Žužul smijenio je Zorana Vulića nakon poraza od Dinama i sad će Split s debitantom na trenerskoj klupi Goranom Sablićem pokušati spasiti sezonu osiguranjem novog europskog nastupa. Što se, s obzirom na uloženo u ovosezonsku momčad "crvenih", i očekivalo.

Pulski će prvoligaš pak u taj susret ući s nekim igračima koji vjerojatno broje posljednje minute u klubu, poput Anđelkovića, Roce i Aganovića kojima na kraju sezone istječu ugovori, ali i nekima koji bi vrlo lako mogli napustiti pulski klub uz odštetu, poput Milića i Sušića. To su, stoga, situacije u kojima trener Pamić mora uložiti dodatne napore kako bi sačuvao koncentraciju svojih igrača na prezentacije na travnjaku. Nije stoga nemoguće očekivati promjene i za splitsko gostovanje, jer nisu svi igrači jednako koncentrirani na zbivanja na travnjaku.

Usto, Istra 1961 dosad na tri gostovanja u Parku mladeži još nije uspjela osvojiti niti bod. Splićani su redom slavili s 2:0, 3:1 i ove sezone s 2:1. Bila je ova posljednja najbolja prilika "zeleno-žutih" da se vrate s bodom, jer je Roce u 85. minuti izjednačio na 1:1 nakon što je Belle, tko će kome nego svoj svome, doveo "crvene" u vodstvo. No, bod iz džepa u sudačkoj je nadoknadi Puljanima izbio Radeljić nakon ubačaja iz kuta. Tako bi i to mogao biti dodatni motiv Pamiću i njegovim igračima, da se pored borbe za šestu poziciju pokušaju i prvi put vratiti s bodom ili bodovima s Parka mladeži.

U tom će nastojanju trener Pamić na raspolaganju imati gotovo sve igrače, jer novih ozljeda nema, kao ni kartoniranih igrača. Dakle, na raspolaganju su mu svi oni koji su kandidirali i za derbi. Jedino će trebati vidjeti u kojoj će mjeri trener Puljana koristiti ove igrače koji se u mislima već polako opraštaju od suigrača. (Roberto CAR)


Podijeli: Facebook Twiter