Istra 1961: Po pobjedu za mirniji nastavak prvenstva

Uz njega je i Križman bolji - Brazilac Jo (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Uz njega je i Križman bolji - Brazilac Jo (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Pred nogometašima Istre 1961 danas je susret 12. kola Prve HNL, ogled protiv Hrvatskog dragovoljca koji će se igrati na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" s početkom u 15 sati.

Bit će to šesti put u ovoj sezoni da će "zeleno-žuti" zaigrati pred domaćom publikom i pokušati popraviti slab rezultatski učinak koji su dosad ostvarili. Naime, od 14 bodova koji se nalaze pohranjeni na pulskom kontu, samo su četiri "zarađena" u vlastitom dvorištu.

Tri je donio trijumf nad Hajdukom, jedan remi sa Splitom, dok su s punim plijenom "pulsku bombonijeru" napustili nogometaši Lokomotive, Zadra i Rijeke. Nakon gorkih pilula koje su im jedni za drugima servirali Zadrani i Riječani, igrači pulskog prvoligaša slavili su u Požegi u Kupu, potom u Splitu u prvenstvu i s te dvije uzastopne pobjede, koje bi trebale značiti dizanje u formi, dočekuju Sigećane sa željom da nastave uspješan niz.

- Nismo mi bili u lošoj formi ni na prijašnjim utakmicama, konstatirao je Darko Raić Sudar, pomoćni trener Istre 1961. "Dobro smo odigrali protiv Rijeke i Zadra, pa izgubili, dok smo protiv Splita također kvalitetno odradili utakmicu i pobijedili. Nekad uzmeš bodove, nekad ne, to je normalno u nogometu, no mislim da mi već jedan duži period dobro igramo, a onda rezultati moraju doći. To je stalno i trener Pamić ponavljao igračima u svlačionici. Mi jesmo gubili bodove, dosta smo ih izgubili u ovom dijelu sezone, što našom krivicom, a što zbog nekih drugih stvari, ali znali smo da uz naš rad rezultat mora doći", konstatira Raić Sudar. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter