Istra 1961: Petrak se zaželio lopte i igre

Oliver Petrak - tamo gdje je lopta (D. MEMEDOVIĆ)
Oliver Petrak - tamo gdje je lopta (D. MEMEDOVIĆ)

U prvom dijelu sezone Istra 1961 odigrala je 19 prvenstvenih utakmica na kojima je trener Igor Pamić koristio usluge 27 igrača od kojih sedmorica više nisu stanovnici "zeleno-žute" svlačionice. Ako ne računamo juniore, svi koji su imali riješenu papirologiju barem su jednom dobili priliku da zaigraju, svi osim Olivera Petraka. Naime, veznjak koji je ovog ljeta stigao u Pulu kao igrač koji je prošao mlađe kategorije Dinama, Zagreba i Lokomotive, da bi potom tri godine igrao seniorski nogomet u Lučkom, uz glas o svojoj kvaliteti donio je i nezgodnu ozljedu koja je zahtijevala dugotrajno liječenje.

- Trebalo mi je dosta vremena da zaliječim taj trbušni zid, no ubrzo je stigla i ozljeda zadnje lože te se moje izbivanje s terena produžilo na šest mjeseci. Poklopila se tako crna polusezona bez ijedne odigrane utakmice, rezimirao je Petrak vrijeme što ga je dosad proveo u redovima Istre 1961. - Zdravstvena situacija je sad puno bolja, dobro se osjećam i već sam odigrao tri utakmice tijekom ovih priprema. Treninzi su naporni, ali trbuh je izdržao, loža je dobro i zasad je sve u redu te se nadam da će tako i ostati.

- Svjestan sam da je u ovom trenutku najbitnije da ne "izgorim" u prevelikoj želji da se što prije vratim na nivo na kojem sam nekad bio. Šest mjeseci nisam odigrao nijednu prijateljsku utakmicu, a kamoli prvenstvenu i teško je dok se ne uhvati taj osjećaj. Fale mi neke kretnje, osjećaj za loptu, teške su mi malo i noge, ali mislim da ću sve to dobiti kroz treninge i utakmice. Ove prijateljske utakmice mogle su zorno prikazati koliko se Petrak zaželio lopte, jer gdje je bila ona, tu je bio i on. (Ivica CEROVAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter