Istra 1961 pala bez ispaljenog metka

(T. Dubravec/CROPIX)
(T. Dubravec/CROPIX)

Trener Istre 1961 Igor Pamić u Split je doveo samo 15 igrača, drugi su bili odsutni zbog ozljeda, odnosno kartona i nediscipline, pa je tako na klupi imao samo trojicu igrača, Kramarića, Ilića i Hajdera uz vratara Drevena.

Već od početka susreta domaćini su željeli što prije zatresti mrežu Lovrića, nizali su priliku za prilikom, no do same završnice prvog dijela nisu uspjeli postići zgoditak. Usto, Puljani su "crna mačka" za Splićane, jer od tri dosad odigrana susreta "crveni" s Parka mladeži doživjeli su dva poraza, a jedan je susret završio bez pobjednika.

Prvu priliku domaćini su imali već u drugoj minuti kad je Ibriks ubacio s desnog boka, Erceg je glavom pucao s pet-šest metara, pogodio je gredu umjesto mreže u stopostotnoj prigodi. Samo tri minute potom Erceg je izveo korner, no ovoga puta Roce je pucao glavom, ali je lopta otišla preko gola.

Domaćin nastavlja s napadima. Slobodan udarac s 20-ak metara izveo je Erceg, Roce je ponovno bio u prilici, ponovno iz blizine pucao glavom, ali opet neprecizno. Jedan od najagilnijih u redovima domaćina bio je Ibriks koji je pobjegao obrani gostiju, no vratar Lovrić stigao je do lopte prije njega. Potom je Roce pokušao iznenaditi svoju nekadašnju momčad, no nije bio precizan.

Samo minutu potom s 20-ak metara odapeo je Vidović, vrataru Lovriću ispala je lopta iz ruku, no nitko od domaćina nije bio u blizini da to iskoristi.

Puljani su prvi put zaprijetili vrataru Zagorcu u 22. minuti kad je sve napravio Radonjić, pucao s vrha kaznenog prostora, a lopta je pogodila nekog od igrača Splita. Nakon toga na drugoj strani Bagarić je s desnog boka pokušao iznenaditi Lovrića, no pulski čuvar mreže bio je na mjestu. I kad se činilo da nakon mnogobrojnih prilika domaćin neće postići zgoditak, uspjelo mu je to u 40. minuti i to s bijele točke.

Bagarić je pobjegao Pilipoviću, ušao u kazneni prostor, gostujući lijevi bočni ga je srušio i sudac Mlakar je bez dvoumljenja pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je Belle. Lopta je otišla u desni donji kut, dok se Lovrić bacio u suprotnu stranu. Tako su "crveni" ipak uspjeli materijalizirati svoju nadmoć.

U drugom poluvremenu vidjeli smo istu sliku, istina domaćini nisu imali toliko prigoda kao u prvih 45 minuta, no ipak stigli su do drugog zgoditka i prve pobjede nad Puljanima u ovom prvenstvu. Već u 48. minuti Erceg je pokušao s nekih 13-14 metara s desne strane iskosa zatresti mrežu Lovrića, lopta je prošla tik uz lijevu stativu u gol-out. Drugi zgoditak "crveni" su postigli u 64. minuti. Strijelac je bio stoper Glumac kojem je to već peti gol u ovom prvenstvu. Najprije je Erceg izveo slobodan udarac, Glumac je bio najviši u skoku pred vratima Lovrića, pucao je, lopta se odbila od nekog u žutim dresovima i završila u korneru.

Korner s lijeve strane izveo je Erceg, a najviši u skoku pred vratima Istre 1961 bio je Glumac, pucao je glavom s pet-šest metara i lopta se zakoprcala u mreži pored nemoćnog Lovrića. Do kraja susreta zabilježili smo pokušaj Ibriksa, pucao je s desetak metara, no vratar Puljana bez većih problema uhvatio je loptu.

U samoj završnici gosti su mogli doći do barem počasnog zgoditka, s desne strane ubacio je netko od igrača u žutim dresovima, lopta je na drugoj stativi stigla do Budicina, no kapetan gostiju nije ju uspio s tri-četiri metra ubaciti u mrežu Splita.

Pobjedom je Split pobjegao Lokomotivi na četiri boda razlike i napravio veliki korak da u konačnici osvoji četvrto mjesto koje bi ih odvelo naredne sezone u Europsku ligu.

Utakmica 29. kola Prve HNL: Split - Istra 1961 2:0 (1:0). Stadion Park mladeži. Gledatelja: 500. Sudac: Dalibor Mlakar. Pomoćnici: Vrabec i Olujić (svi Zagreb). Strijelci: 1:0 Belle (40' - 11m), 2:0 Glumac (64'). Žuti kartoni: Pilipović, Yoon, Blagojević (Istra 1961), Glumac (Split).

SPLIT: Zagorac, Ibriks, Galović, Glumac, Glavina, Vidović, Dujmović, Bagarić, Erceg (od 82. Mršić), Roce (od 89. Baraban), Belle (od 84. Kvesić).

ISTRA 1961: Lovrić, Obšivač, Vučko, Budicin, Pilipović (od 46. Kramarić), Blagojević, Batarelo, Yoon (od 76. Ilić), Havojić, Mutombo (od 82. Hajder), Radonjić. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter