Istra 1961 osvježena na Dinamo

Slavko Blagojević (M. ANGELINI)
Slavko Blagojević (M. ANGELINI)

Dvotjedna prvenstvena stanka uslijed reprezentativnih obaveza došla je nogometašima Istre 1961 kao naručena. Prorijeđen igrački kadar trenera Igora Pamića, što zbog ozljeda, što zbog kartona, natjerao je udarnu postavu na prekovremeni rad. A kad je tako, očekivan je u posljednjim susretima bio i pad forme nekih od glavnih igrača "zeleno-žutih". Poput Slavka Blagojevića koji je u prvom dijelu prvenstva bio jedan od cjenjenijih veznjaka lige. U svojoj drugoj sezoni na "Drosini" Blagojević je napredovao koracima od "sedam milja" i danas ga svaki suparnik itekako uvažava i spominje uoči sudara s Puljanima. Njemu je ova stanka došla kao naručena.

- Bilo je za očekivati da ću i ja i oni moji suigrači koji su igrali gotovo sve utakmice u punoj minutaži imati pad forme. Malo ove sitnije ozljede, malo teški tereni i više umor, učinili su svoje i to se odrazilo na našoj igri - rekao je Slavko Blagojević. - Zato smo svi jedva dočekali ovu stanku da napunimo baterije.

Sad smo svi u treningu, jer nam se priključio i Križman i svi jedva čekamo subotu.

Poznato je i zašto, predstoji najteži suparnik, odnosno, kako se to uobičava reći, najlakša utakmica. U subotu u Pulu stiže vodeći Dinamo. Možda će olakotna okolnost biti što će teren biti "oranica", što bi trebalo donekle anulirati gostujuću prednost u brzini i tehnici.

- Možda će i biti tako, ali ja bih radije igrao po lijepom terenu. Znamo i mi igrati. Ovako će biti problem i jednima i drugima, jer teren je čista katastrofa. Dinamo je svakako favorit u tom susretu, ali nije i nepobjediv. Objektivno, nama bi i bod bio odličan u tom susretu, ali ne pada nam na pamet ići na bod. Mi protiv svakog suparnika idemo na pobjedu, rekao je Blagojević. (Roberto CAR)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter