Istra 1961 ostaje u Prvoj HNL

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Predsjednik Sesveta Pero Karatović je u nekoliko navrata istaknuo da oni žele igrati Prvu ligu, ali pod uvjetom da domaće utakmice igraju u Sesvetama, a ne u Maksimiru kojeg su prijavili kao domaći stadion prilikom dobivanja prvoligaške licence. Stadion u Sesvetama ima riješenu većinu uvjeta koje zahtijeva igranje u najvišem hrvatskom rangu, poput infrastrukture, natkrivenih sjedećih mjesta, semafora i rasvjete, no one "sitnice" koje nedostaju koštaju oko tri milijuna kuna i to je u ovom trenutku problem koji ih muči jer decidirano tvrde da ne žele igrati nigdje drugdje osim u svom dvorištu.

Od tog mišljenja čelnici Sesveta nisu odustali ni nakon nedjeljnog sastanka na kojem su definitivno potvrdili da odustaju od dodatnih kvalifikacija, čime su "zeleno-žuti" bez kapi prolivenog znoja ostali prvoligaši.

- Deset dana manje stresa, što drugo da kažem, i za igrače, i za stručni stožer i za sve one koji vole Istru 1961, to je definitivno - komentirao je Igor Pamić, trener Istre 1961, odluku čelnika Sesveta.

- Cijelo vrijeme sam govorio da će se samo kraj pamtiti i da je najbitnije da ostanemo u ligi i naravno da sam sretan ovakvim ishodom. Protiv Sesveta bili bi favoriti, jer ako njih ne bi bili u stanju pobijediti, onda stvarno niti ne zaslužujemo Prvu ligu, no ovakav rasplet nam ipak više odgovara. Deset dana nije malo vremena, bit će to velikih deset dana, pogotovo u ovoj situaciji kad nas očekuje ustroj kluba i trebamo ih iskoristiti da nikad više ne ponovimo ove greške i da nikad više klub ne izgleda kao što je izgledao ovih par godina, ne po rezultatima nego po nekim drugim stvarima. Misija je ispunjena, a sad se nadam da idemo prema nekim ljepšim vremenima, kaže Pamić. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter