Istra 1961 ostaje u Prvoj HNL!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vijest da je Dugopolje odustalo od Prve HNL znaci da je Istra 1961 i matematicki osigurala ostanak, dva kola prije kraja prvenstva, što je nemalo obradovalo igrace, vodstvo i navijace Istre 1961. Cilj koji je još na polusezoni djelovao teško dohvatljiv, ostvaren je na valovima velike proljetne serije pobjeda. U 11 kola Puljani su upisali šest pobjeda, tri remija i dva poraza.

- Zaslužili smo to prije svega svojim igrama i rezultatima. Ovo je sad veliko olakšanje, rekao je kapetan zeleno-žutih, Mislav Andelkovic.

Mladi, 24-godišnji Dubrovcanin u klubu je punih sedam godina. Igrac s daleko najduljim neprekinutim stažom u klubu najbolje shvaca igre i rezultate ostvarene tijekom ove proljetne polusezone.

- Konacno možemo odahnuti i, prvi puta otkad sam u ovom klubu, prije posljednjeg kola odigrati za svoj gušt i za publiku, bez da nam mac ostanka visi nad glavom, ne racunamo li onu prvu sezonu kad sam vrlo malo igrao, a kad je klub bio prvi u Ligi za ostanak. Tijekom svih ovih sezona grcevito smo se, do posljednjeg kola, borili za ostanak u Prvoj ligi. Cak i pretprošlog proljeca kad smo pod vodstvom trenera Vulica nanizali seriju odlicnih rezultata nismo do posljednjeg kola i domaceg susreta s Rijekom znali hocemo li ostati u ligi jer se tada nije znalo koliko ce klubova ispasti iz lige, posjeca Andelkovic.

Andelkovic je u nekoliko navrata bio na korak do odlaska iz kluba. Sad se takav scenarij ponovno aktualan.

- S klubom sam produljio ugovor koji mi istjele iduceg ljeta. Trener Pamic nam je na sastanku rekao da su nas na nekim utakmicama gledali predstavnici nekih klubova i da ce na kraju sezone sigurno neki igraci biti prodani. Takva je situacija i sa mnom. Ukoliko stigne neka ponuda koja ce zadovoljiti i mene i klub, možda i otidem. U suprotnom, vjerujem da cemo na jesen imati momcad koja ce nastaviti s ovakvim igrama i rezultatima koje smo ostvarili tijekom ove polusezone, zakljucio je Mislav Andelkovic. (Roberto CAR)

U prodaji ulaznice za Cibaliju

Ulaznice za posljednju domacu utakmicu Istre 1961 ove sezone mogu se vec od srijede kupiti u kaficima u Pattinaggiu i Samsonu ispod sjeverne tribine Drosine. Cijene su 60 kuna za zapad, 40 na istok i jug, 20 kuna sjever i 150 kuna VIP lože. Ulaznice ce se na glavnoj blagajni ispred stadiona moci kupiti u petak od 16 do 19 i u subotu od 16 sati. Utakmica 29. kola Istra 1961 - Cibalia igra se u subotu u 19 sati. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter