Istra 1961 - Wolfsberger 1:2


Finale Istria Winter Cupa. Igralište Laco. Gledatelja: 250. Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka). Pomoćnici: Kezele (Rijeka) i Mađarić (Vrsar). Strijelci: 0:1 Rivera (22'), 0:2 Zakany (36'), 1:2 Bačelić Grgić (51' - 11m). Žuti kartoni: Sušić, Bačelić Grgić, Prelčec (Istra 1961), Suppan, Drobnik, Stuckler, Zakany (Wolfsberger).

ISTRA 1961: Radošević (od 46. Ježina), Blagojević, Čagalj, Budicin, Sušić (od 46. Zgrablić, Anđelković (od 27. Prelčec), Pamić, Bačelić Grgić (od 82. Jerković), Aganović (od 33. Woon), Križman (od 43. Hadžić), Roce.

WOLFSBERGER: Drobnik (od 60. Knaller), Suppan, Tnonhofer (od 46. Kerhe), Rivera (od 67. Falk), Liendl, Jovanović, Kropfl (od 83. Huttenbrenner), Stuckler (od 61. Topčagić), Zakany (od 67. De Paula), Sollbauer, Polverino.

Ponovno su Puljani poraženi u finalu. Kao i prošle godine kad su naslov ponijeli Mađari nakon jedanaesteraca, tako su u ovogodišnjem, trećem izdanju Istria Winter Cupa glavnu nagradu osvojili stranci, ovoga puta austrijski prvoligaš Wolfsberger koji trenira Nenad Bjelica.

Austrijanci su kapitalizirali bolju igru u prvih 45 minuta i 2:0 vodstvo ostvareno do odmora. Pokušali su "zeleno-žuti" u nastavku izjednačiti, ali nakon gola Bačelić Grgića s bijele točke, nakon što je Prelčec srušen u kaznenom prostoru Austrijanaca, nisu više uspjeli okruniti potpunu dominaciju na travnjaku, pa su ponovno turnir zaključili na drugom mjestu.

Pulski su igrači dobro otvorili susret i prvi zaprijetili već u 8. minuti. Nakon ubačaja Bačelić Grgića iz kornera Čagalj je nadvisio suparničku obranu i uputio loptu prema golu, ali ju je jedan od austrijskih igrača izbio s crte.

Nakon toga je austrijski prvoligaš preuzeo konce igre, jer su se igrači trenera Bjelice puno bolje snašli na teškom travnjaku Laca od Puljana koji nikako nisu uspijevali razviti svoju prepoznatljivu igru. Ipak, vodeći gol Austrijanci su postigli iz kontre i to u trenucima dok je Anđelković, na kojeg je suparnički igrač startao kramponima u koljeno, ležao na ravnjaku.

Aganović je izgubio loptu na lijevom krilu pred suparničkim golom i uslijedila je brza kontra nakon koje je Rivera ostao sam pred Radoševićem i sigurno pogodio mrežu - 0:1. Pokušali su "zeleno-žuti" uzvratiti preko zrmana, Pamića i Križmana, ali se lopta od potonjeg odbila malo iznad grede, a potom su Austrijanci preko Zakanyja povisili vodstvo, zahvaljujući i sretnom odbijancu nakon kojeg je lopta i došla do strijelca. Nakon vodstva, momčad trenera Bjelice sigurno je do odmora kontrolirala igru i na odmor otišla sa zasluženih 2:0.

Vidjevši da na onakvom terenu ne mogu razviti svoju prepoznatljivu pas-igru, Puljani su u nastavku zaigrali drugačije. Kudikamo agresivnije, bliže suparniku u obrani, dok su u napadu dugim loptama tražili Rocu koji je istu potom spuštao suigračima.

Bilo je sredinom nastavka i previše nervoze na terenu, zbog čega je sudac Vučkov stalno trčao sa žutim kartonom spremnim za vađenje, ali srećom, nitko nije ozbiljnije stradao, za razliku od prvog dijela koji je u tom segmentu zabrinuo trenera Pamića koji je nakon susreta izjavio da se više sigurno neće vraćati u Novigrad na ovaj turnir. Nakon što je Bačelić Grgić smanjio na 1:2, isti je igrač pogodio i vratnicu, a završni napadi Puljana nisu urodili plodom, iako je prilikom posljednjeg kornera pred suparnički gol stigao i Ježina. (R. CAR; snimio Milivoj MIJOŠEK)

Pomorac treći
U utakmici za 3. mjesto Istria Winter Cupa Pomorac je pobijedio Široki Brijeg rezultatom 2:1. Strijelci za Pomorac bili su Dunković i Ar. Mance, a za Široki Brijeg Kožulj. (M. G.)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter