Istra 1961 okončava trilogiju dvoboja protiv Rijeke

Igor Pamić (M. ANGELINI)
Igor Pamić (M. ANGELINI)

Sutra će nogometaši Istre 1961 okončati osmodnevnu trilogiju dvoboja protiv Rijeke. U prva dva ogleda odigrana u polufinalu hrvatskog Kupa, "zeleno-žuti" su dvaput morali priznati primat "bijelima" koji su na Kantridi slavili s 2:1, potom na "Drosini" s 0:1 i tako izborili pravo da s Dinamom odluče čije će vitrine ove sezone krasiti Rabuzinovo "Sunce".

Puljani su, pak, ostali nadomak izlaska u Europu preko Kupa, ali još uvijek nisu izgubili sve nade da će po prvi put u klupskoj povijesti napraviti taj iskorak i sljedeće sezone na "Drosini" upriličiti, barem, jedan susret pretkola Europa lige. No, žele li ostvariti taj doseg, morat će na prvenstvenoj ljestvici preskočiti Split i Lokomotivu koji im u ovom trenutku bježe pet, odnosno četiri boda, a za tako nešto će trebati početi nizati pobjede, prvenstveno u svom dvorištu u kojem tijekom 2014. godine još nisu slavili.

- Nakon ove dvije kup utakmice protiv Rijeke u kojima smo bili u egalu s puno jačim protivnikom, mislim da imam pravo pozitivno razmišljati i jedino što tražim od svojih igrača jest da na istom nivou budu i sutra - rekao je Igor Pamić, trener Istre 1961.

- Dugo sam s njima pričao u četvrtak i rekao sam im da sam zadovoljan njihovom reakcijom, jer im nakon poraza od Dinama i Zadra nije bilo lako odigrati protiv Rijeke. S druge strane, vidjelo se da su, usprkos mojim upozorenjima, svu svoju koncentraciju, energiju i adrenalin usmjerili na Kup, pa otud i lošije predstave u prvenstvu, što im ne mogu zamjeriti.

No, sada se moramo okrenuti onom što nas čeka jer pred sobom imamo jedno "sveto pismo" koje moramo ispoštovati, a to je da i dalje igramo kao što smo igrali u srijedu i da sve napravimo da osvojimo što više bodova do kraja sezone. Uopće ne vidim razlog zašto bi mi stali kad je još velikih 27 bodova u igri. Ono što smo kompromitirali protiv Lokomotive i Zadra moramo pokušati nekako kompenzirati, a bilo bi idealno da to napravimo pobjedom protiv Rijeke. To bi bilo najslađe. (Ivica CEROVAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter