Istra 1961: Oči uprte u nove igrače

Mario Sačer
Mario Sačer

Nakon tjedna provedenog između rada u teretani i trčanja ujutro, te treninga s loptom popodne, nogometaši Istre 1961 jučer su na igralištu Fortin u Štinjanu odigrali i prvi, međusobni, susret.

Ogled koji je počeo pola sata ranije od predviđenog, zbog čega je dobar dio znatiželjnika stigao na poluvremenu, zaključen je pobjedom "žutih" zahvaljujući golu koji je glavom na ubačaj Brazilca Joa postigao Tomislav Havojić.

Bio je to susret u kojem su oči uglavnom bile uprte u nove igrače, one koji su nedavno potpisali ugovor s pulskim prvoligašem i one koji su bili na probi. Pažnju je svojom brzinom, driblingom i lakoćom kojom ulazi u gol prilike na sebe skrenuo Brazilac Jo, Zdenko Jurčević je pokazao da ima "top" u nogama, a Petar Petranić je u završnici susreta imao dvije lijepe prilike, ali je oba puta bio za malo neprecizan.

- Mogu reći da nije bilo loše, dečki su odigrali kvalitetno, trčali su dobro, nisu trčali napamet i drago mi je da se igra na koncu nije raspala. Sve u svemu, zadovoljan sam - rekao je nakon susreta trener "zeleno-žutih" Igor Pamić.

- Jo je bio dobar, Havojić i Sačer također. Sačer se nudio, otvarao, ulazio u dubinu, a dobar je bio i Batelić. Od ovih mlađih je Ivanović potvrdio svoj potencijal koji treba doraditi u iduće dvije, tri godine. Zasad je ovo sve što imamo uz ove koji danas nisu igrali i Woona koji je stigao u Hrvatsku i u ponedjeljak će nam se priključiti na treningu, budući da sam igračima dao slobodnu nedjelju.

Pored Woona u pulskom klubu očekuju još Olivera Petraka i napadača iz Koreje, dok je Hrvoju Miliću odmor produljen do srijede, ali on se najvjerojatnije neće ni vraćati u Pulu, jer njegov menadžer Tomislav Erceg tvrdi da će sigurno doći do transfera.

- Vjerujem da će Petrak već u ponedjeljak potpisati ugovor s nama i još čekam samo napadača iz Koreje. Kako sad stvari stoje, to će biti momčad koju ćemo povesti na Roglu. Sad nam preostaje još da strpljivo čekamo da nam se priključi i Ježina. Prognoza je da će biti izvan treninga 15 dana i ja ću biti sretan ako nam se nakon toga priključi - zaključio je Pamić dodavši kako će dio igrača na probi već danas otpustiti. (R. CAR; snimio M. ANGELINI)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter