Istra 1961: Obšivač i Hadžić zgrabili priliku

Izdanak Dinamove škole - Luka Hadžić (M. ANGELINI)
Izdanak Dinamove škole - Luka Hadžić (M. ANGELINI)

Trebala je "zeleno-žutima" pobjeda k'o ozeblom sunce. Stigla je tamo gdje su joj se najmanje nadali, na Poljudu. Nakon ove 2:1 pobjede nad Hajdukom među nogometašima Istre 1961, ali i svim ljubiteljima nogometa u Istri, vlada pravo ushićenje.

Trener Igor Pamić, ali i igrači ne skidaju osmijeh s lica, a imaju i zašto. Ne pobjeđuje se baš svaki dan "bijele" usred Splita. Taj je trobod stigao kao naručen da pulski klub ostane na ljestvici "iznad crte", ali I u pravo vrijeme da se dobre igre pulskih nogometaša u nizu konačno i bodovno vrednuju.

Sad u četiri proljetna izlaska na travnjak neporažena Istra 1961 ima šest bodova. Ti bodovi, uz igre i splitsku pobjedu idealna su pozivnica gledateljima za predstojeći subotnji ogled s Dinamom. Tako će "zeleno-žuti" u tri uzastopna susreta odigrati tri glavne utakmice sezone, protiv Rijeke, Hajduka i Dinama, s tim da su Riječani bili, a "modri" će tek biti gosti "Drosine".

Splitski je podvig, jer to je pravi naziv za pulsku izvedbu, istovremeno treneru Pamiću donio brige i radost. Brige zbog toga što u subotu u 18 sati protiv "modrih" neće moći računati na dvojicu, možda čak i četvoricu igrača.

S druge strane, nastupi dvojice debitanata na Poljudu, Jure Obšivača i Luke Hadžića, pokazali su mu da u svlačionici ima prave igrače koji u svakom trenutku mogu uspješno zamijeniti one standardne. Ovaj je tandem sredine terena u Splitu dobio priliku upisati premijerne prvoligaške minute u zeleno-žutom dresu i uspješno je nadoknadio izostanak Bačelića Grgića, Blagojevića i Anđelkovića. Prva će dvojica biti u konkurenciji za Dinamo, a najvjerojatnije i Anđelković, koji tek pukom srećom nema teže posljedice neopreznog starta Andrijaševića.

To bi moglo značiti da će se Obšivač i Hadžić vratiti na klupu, ali dobar splitski nastup gurnuo ih je bliže prvoj jedanaestorici. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter