Istra 1961: Novi problemi u pripremi taktike

Igor Pamić i Andrea Mutombo (M. ANGELINI)
Igor Pamić i Andrea Mutombo (M. ANGELINI)

Trener Istre 1961 Igor Pamić nije odstupio od zamisli da tijekom tjedna reprizira pripremu koja se pokazala uspješnom na posljednjem gostovanju u Koprivnici. Tako su "zeleno-žuti" ulovili isti ritam rada kao i proteklog tjedna što je jučer značilo jedan trening i to onaj popodnevni koji su odradili u Štinjanu. Dobra vijest s Fortina bila je ta što se u normalan rad s loptom suigračima priključio i Andrea Mutombo koji je gostovanje kod Slaven Belupa preskočio zbog problema s prednjom ložom.

Tako će trener Pamić za subotnji nastup u Gradskom vrtu, u odnosu na susret u Koprivnici, na raspolaganju imati Slavka Blagojevića koji je "prebolio žuticu", dok će popis kandidata biti umanjen za Mirka Kramarića i Igora Čaglja koji imaju po tri žuta kartona. Izvjesno je tek da će najefikasniji veznjak, peterostruki strijelac Blagojević, zauzeti svoje mjesto u veznoj liniji, a budući da se u pravilu sastav koji pobjeđuje ne mijenja, pitanje je samo koga će trener Pamić gurnuti na lijevi bok umjesto Kramarića, odnosno koji će starter iz Koprivnice preseliti na klupu.

Već u razgovorima s nekolicinom pulskih igrača ovoga tjedna dalo se naslutiti da subotnje osječko gostovanje vide puno težim ispitom od onog proteklog u Koprivnici. Osječani ovoga proljeća pružaju kudikamo bolje igre nego u jesenskoj polusezoni, a ne treba zaboraviti niti to da su Osječani nedavno pobijedili pulske nogometaše u prijateljskom ogledu u Medulinu s 2:0. Istina je da je to bio prijateljski susret i da trener Pamić nije imao na raspolaganju najbolji sastav, ali taj bi ogled trebao pulskom stožeru poslužiti kao dobra podloga za pripremu subotnje utakmice, iako posljednji događaji u osječkom prvoligašu mogu puno toga okrenuti "naglavačke".

Trener Pamić već je pripremao momčad i taktiku kojom bi se suprotstavio planovima trenera Kuleševića, a sad će na suparničkoj klupi naći Tomislava Rukavinu. Što znači da će Puljani u subotu istrčati u nepoznato, jer pitanje je hoće li novi kormilar osječkog sastava nastaviti stazom svog iznenada smijenjenog prethodnika. (Roberto CAR)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter