Istra 1961 novca za pojacanja nema

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi radni dan u novoj godini oznacio je i pocetak jurnjave za sportskog direktora Istre 1961 Ivana Kurtovica. Zimski i ljetni prijelazni rokovi razdoblja su u kojima vladaju sportski direktori i menadžeri, a igraci su tražena roba. Kurtovic je jucer poceo s realizacijom onoga što su u pulskom prvoligašu odavno zacrtali - finaliziranjem transfera Henrija Bellea i Julija Barrabesa.

U Istri 1961 smatraju da s transferom 22-godišnjeg Francuza Barrabesa, koji je svojevremeno trebao zaigrati za Zadar, nece biti nikakvih problema, dok bi se eventualni problemi s dovodenjem 21-godišnjeg Kamerunca Bellea mogli pojaviti zato što je on protekle polusezone bio clan švedskog prvoligaša Orebro, ali na posudbi iz kamerunskog Uniona iz Douale. Pouceni negativnim iskustvom s dovodenjem Traorea, u klubu znaju da transferi igraca iz africkog kluba ne spadaju u kategoriju najlakših.

Novosti o eventualnom dovodenju drugih igraca u klub zasad nema. Kurtovic je tek potvrdio da ce na probu doci nekoliko hrvatskih igraca i jedan ili dvojica iz sastava koji je na kraju protekle polusezone u dresu Istre 1961 odigrao prijateljski susret u Umagu.

Zasad u klubu ne razmišljaju o nekim znanim igrackim imenima, a razlog je jasan - igraci su zadnju placu dobili za rujan i teško je praznih džepova juriti prava pojacanja. No, to je tek jedan dio problema koji muci upravu pulskog prvoligaša, onaj drugi zove se teren za trening.

- Nama ustvari trebaju dva terena za treninge, koje bismo koristili u ova prva dva tjedna do polaska u Tursku, nastavio je Kurtovic. "Sad pokušavamo dogovoriti korištenje onog u Vodnjanu, ali ako to i uspijemo svejedno ce nam trebati još jedan, jer cemo imati dva treninga dnevno. Otvorila se mogucnost da poneki trening odradimo i tu na Verudi, i to bi bila odlicna solucija jer su tereni na Valkanama i oni u Medulinu daleko ispod prvoligaške razine", zakljucio je sportski direktor Istre 1961.

Pulski je prvoligaš u novu kalendarsku godinu ušao na krilima entuzijazma o skorom igranju na obnovljenoj pulskoj ljepotici, stadionu "Aldo Drosina", i odlasku na pripreme u Tursku, ali i svjestan da novca za razbacivanje nema. Stoga ce trener Vulic i njegovi suradnici opet imati zahtjevan zadatak - stvoriti momcad koja ce u 12 proljetnih kola izbjeci jedno od zadnja tri mjesta na prvoligaškoj ljestvici, koja bi ih mogla odvesti u Drugu ligu. (Roberto CAR)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD UTORKA.


Podijeli: Facebook Twiter