Istra 1961 nikako do startne pobjede

Karakter na kušnji - Adnan Aganović i Mate Maleš (M. ANGELINI)
Karakter na kušnji - Adnan Aganović i Mate Maleš (M. ANGELINI)

Pulskim darovima, očigledno, nikad kraja. Lokomotiva je već šesti suparnik koji je pulskom prvoligašu zabio gol u 87. minuti ili kasnije. Na taj su način "zeleno-žuti" posijali već sedmi bod u ovom prvenstvu. Sa sedam bodova više mogli bi mirno odigrati nastavak prvenstva, bez straha od ispadanja. Ovako, nakon domaćeg 2:2 remija s Lokomotivom na startu proljetnog dijela prvenstva, nogometaše Istre 1961 u nastavku prvenstva očekuje grčevita borba za ostanak u situaciji kad će ligu napustiti čak tri kluba, jer deseti Inter i jedanaesta Cibalia zaostaju samo dva boda, a posljednji Zagreb tek pet.

S obzirom na niz od već pet susreta bez pobjede, jer Puljani su zadnju upisali nad Cibalijom (3:0) još u 15. kolu, to će biti još teže od očekivanja. Igrački kadar pulskog prvoligaša i dobre igre i pobjede koje su ostvarili u zimskom pripremnom razdoblju, iako to uvijek valja uzimati s rezervom, sugerirale su da bi Istra 1961 mogla ponovno zablistati na proljetnom suncu, kao prošle sezone kad je samo Dinamo bio uspješniji.

Izgledalo je da je momčad trenera Igora Pamića na dobrom putu da sruši prokletstvo početnih susreta, da u premijernoj izvedbi u novim dresovima konačno upiše pobjedu. Jer prije povratka Pamića za kormilo pulskog kluba Istra 1961 je početkom prvenstva, od povratka u Prvu HNL, upisivala teške gostujuće poraze od Dinama (1:7) i Hajduka (1:6) ili neugodne domaće poraze uz crveni karton Chagi protiv Međimurja (1:2) i Tepuriću protiv Hrvatskog dragovoljca (0:1).

Otkad se Paminjo vratio Puljani su samo jednom poraženi na startu jeseni, ali nisu nijednom pobijedili. Prošle sezone su startali (1:2) porazom u Karlovcu, a proljeće otvorili (1:1) remijem s Hajdukom na Poljudu. Početkom ove sezone na "Drosini" su remizirali (0:0) s Hajdukom, a sad nastavili niz remijem (2:2) s Lokomotivom.

- Mislio sam da smo to riješili, ali ovaj me gol primljen u posljednjim minutama još jednom uvjerio da ova momčad ne zna igrati na rezultat, govorio je nakon subotnje utakmice trener Pamić. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter