Istra 1961: Neven Šprajcer novi član Uprave

NOVI SURADNICI - Neven Šprajcer i Andrej Sazonov (Snimio Manuel ANGELINI)
NOVI SURADNICI - Neven Šprajcer i Andrej Sazonov (Snimio Manuel ANGELINI)

Najprije se šuškalo o njegovom dolasku, potom se pojavio na Drosini za vrijeme utakmice Istre 1961 i Slaven Belupa, a jučer je
konačno "istrčao" i pred novinare. Neven Šprajcer novo je pojačanje pulskog prvoligaša izvan terena. Stigao je da
pojača pulsku upravu, iako mu funkcija to ne odaje u prvi tren.

- S obzirom da je Istra 1961 sportsko dioničko društvo, prema statutu postavljen sam na funkciju savjetnika predsjednika uprave Mihaila Ščeglova. U stvari, radit ću na poboljšanju tehničke i logističke podrške klubu jer imam iskustva na tom planu - rekao je tijekom svog jučerašnjeg predstavljanja Neven Šprajcer. - Pula i ovaj klub su mi pružili ruku u trenucima kad mi je to bilo najpotrebnije i ja se nadam da ću pomoći da Istra 1961 postane stabilan klub koji će se vrlo brzo boriti za mjesto u Europi. Ono što sam uspio vidjeti u ovih par dana od dolaska u Pulu, od srijede, jest da su sve pretpostavke za to ispunjene. Trenera dobro poznajem, vidio sam da grad i gradonačelnik stoje iza kluba, kao i navijači Demoni. Ipak, ono što me najviše uvjerilo u to da je ovo projekt na pravim nogama jest podrška navijača
nakon susreta sa Slaven Belupom. Tu se vidi kultura navijanja i onda je i igračima puno lakše igrati kad znaju da će na kraju biti nagrađeni ukoliko daju sve od sebe, bez obzira na rezultat. Dakle, i poraz se uvijek može dogoditi, ali ne smije stići bez borbe.

Ono zbog čega je bivši tajnik Karlovca i Udruge prvoligaša doveden u klub je da se pojača efikasnost pulske logistike koja, ruku na srce, dosad nije bila na prvoligaškoj razini. Jednako kao što niti utjecaj pulskog kluba u Udruzi prvoligaša ili pri HNS-u nije odgovarao ulozi na travnjaku.

- Velika je razlika između situacije koju vidim ovdje u Puli i one koju smo imali u Karlovcu. Mi smo tada iz Treće lige, zahvaljujući prvenstvenu treneru Pamiću, stigli u Prvu. No, prave podrške u gradu nismo imali. Ovo je privatiziran klub koji po tome prednjači u Hrvatskoj i koji je pokazao put kojim će do 2015. godine morati krenuti i svi ostali ukoliko žele preživjeti. Drugačije ne mogu opstati. Osim predsjednika i glavnog dioničara Ščeglova, kojem ću i ja pomoći u radu pronalaženjem novih sponzora, vrlo je značajno što podršku projektu daje i gradonačelnik Miletić. Nogomet je najvažnija sporedna stvar na svijetu, ali i veliki biznis. To je peti, šesti biznis u svijetu. Usto, u opisu posla bit će mi i da pratim potrebe struke, a tu u Pamiću imamo trenera kojem su Bog i njegovo iskustvo dali da ima tu sjajnu procjenu kvalitete igrača i na nama iz uprave je da tu njegovu osobinu pretvorimo u nešto isplativo za klub. Želim osim toga tu u Puli ponovno pokrenuti ona druženja sa sportskim suparnicima prije i poslije utakmice. To je nešto što je u bivšoj Jugoslaviji bilo obavezno i što bi trebao biti normalan način ponašanja - rekao je Šprajcer. (R. CAR)


 


Podijeli: Facebook Twiter