Istra 1961: Nemoć protiv "bunkera"

Goran Roce (M. MIJOŠEK)
Goran Roce (M. MIJOŠEK)

Neugodna tradicija se nastavila. Nakon Zadra jesenas te Lokomotive, Rijeke i Dinama u nastavku sezone, s bodom u džepu Gradski stadion "Aldo Drosina" napustili su i nogometaši Zagreba. Drugu utakmicu zaredom gledatelji nisu vidjeli ono zbog čega se nogomet igra, golove, pa nije ni čudno da su se u smiraj subotnje utakmice s tribina sve češće čuli zvižduci. Mogli su "zeleno-žuti" navijači svojim ljubimcima oprostiti remi protiv Dinama, bivšeg, sadašnjeg i budućeg prvaka Hrvatske, ali podjelu bodova s "fenjerašem" Zagrebom nisu im tako lako željeli progledati kroz prste. Otud i povici negodovanja s tribina i prozivanje igrača, prije svih Sandija Križmana kojem je u subotu malo što toga polazilo za nogom.

Razočaranje svih onih kojima je "zeleno-žuta" boja u srcu može se opravdati i činjenicom da su ovog proljeća u 360 minuta "žive" igre na "Drosini" vidjeli samo jedan gol iz igre, onaj Bačelić Grgića protiv Lokomotive. Isti je igrač na toj utakmici zabio i s "kreča", potom to isto ponovio i protiv Rijeke, a onda je uslijedio golgeterski post, barem što se tiče domaćih predstava. Na stranu zagrebački "modri" koji su se u Pulu došli nadigravati, sve ostale gostujuće momčadi koristile su prokušani recept, "bunker" pred vlastitim golom i ako nešto uspiju iščeprkati u kontri odlično, ako ne i bod je "puna šaka brade".

S druge strane, puleni Igora Pamića su se trudili, no još jednom su pokazali da teško pronalaze rješenja za takav gostujući stil igre, a kad se već u 20. minuti ozlijedio pulski golgeter Goran Roce, koeficijent na kladionicama na konačni rezultat 0:0 naglo se srozao.

Da ne bi sve ispalo crno, bilo je u subotu i dobrih stvari u igri Istre 1961, a definitivno najbolja je još jedno odlično izdanje Jure Obšivača. Nije Obšivača zasmetala ni ozljeda glave na samom početku utakmice, već se zamotan poput Geronima vratio u igru i odradio bez greške sve postavljene mu zadatke. (I. CEROVAC; snimio M. MIJOŠEK)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.

 


Podijeli: Facebook Twiter