Istra 1961: Nema straha, izostancima usprkos

Ovakvi ga startovi vjerojatno čekaju i u petak - Luka Hadžić (M. MIJOŠEK)
Ovakvi ga startovi vjerojatno čekaju i u petak - Luka Hadžić (M. MIJOŠEK)

Peti proljetni prvenstveni remi, četvrti pred svojim navijačima, ostvarili su nogometaši Istre 1961 u susretu sa Zagrebom. Bio je to ujedno i drugi uzastopni susret bez golova na "Drosini", oba puta protiv Zagrepčana.

Prvo je Dinamo odnio bod, sad su to reprizirali "pjesnici", doduše malo drugačijim načinom igre - bunkerom. No, u tome i jest jedna od draži nogometa, ne pobjeđuje uvijek bolji, niti onaj koji stvori više prilika za gol. Broje se samo golovi, a njih u subotu u Puli nije bilo. Možda i zato što je najbolji strijelac "zeleno-žutih" Goran Roce morao "baciti ručnik" već nakon 20-ak minuta.

Bez njega, koji je zabio čak deset od 28 golova pulskog prvoligaša, šanse za rušenje zagrebačkog bunkera dodatno su pale. Na kraju je igrač odluke mogao biti i Luka Hadžić, kojeg je trener Igor Pamić u igru uveo u 88. minuti, da bi ovaj minutu kasnije imao zicer za pobjedu. No, lopta u subotu nije htjela u mrežu.

- Svakako da nam ostaje žal za pobjedom, jer smo bili daleko bolja momčad, stvorili puno više prilika, ali kad nismo uspjeli zabiti gol ne preostaje nam ništa drugo nego se zadovoljiti i tim bodom - rekao je Luka Hadžić, igrač koji je svakim ulaskom na travnjak napravio nešto konkretno. U Zadru je to bila asistencija Miliću, sad šansa.

Trener Pamić otišao je uživo pogledati susret Intera s Dinamom, ali ako netko dobro poznaje momčad Intera i ambijent u Zaprešiću onda je to upravo Hadžić koji je u proteklom prelaznom roku u redove pulskog prvoligaša stigao upravo iz "diva iz Zaprešića".

- Vjerujem da ćemo pokazati igru koja nas krasi ovoga proljeća, kazao je Hadžić koji zasad slovi kao joker s klupe.

- Kad god mi trener ukaže priliku, ja sam spreman. Zadovoljan sam ovim što sam dosad ostvario ovdje, jer napredujem već samim treningom s ovako kvalitetnim igračima. Zato u goste Interu idemo s optimizmom, nikako sa strahom, bez obzira na brojne izostanke. (R. CAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter